Large 2012 – Wildlife Watching

Nu följer vi upp förra årets framgångsrika nordiska seminarium om viltskådning och rovdjursturism med LARGE 2012. Utrikeshandelsministern Ewa Björling inviger en välfylld och spännande dag med föreläsningar om vithajsafari, örnskådning, kenyansk ekoturism och mycket mer. Boka in den 31 januari i Stockholm redan nu.

 

 

 

Safariturismen växer både här hemma och framför allt på en lång rad internationella destinationer. Vithajar utanför Sydafrika, valar i Karibien och tigrar i Indien är några exempel på internationella turismmagneter.

Här hemma noterar vi att vargar i Bergslagen, skånska havsörnar och tumlare utanför Kullaberg lockar växande skaror av resenärer. Besökare som vill bo komfortabelt, låta sig väl smaka av traktens läckerheter och få ut mesta möjliga av vistelsen tack vare professionella och kunniga guider. LARGE 2012 vill bland annat bidra till att söka svar på följande frågor:

* Hur kan destinationer och regioner använda rovdjur och safariturismen för att stärka sin profil, attraktionskraft och synas mer i media?

* Hur blir viltskådning och safariturism framgångsrika verktyg i arbetet med att värna om vår biologiska mångfald?

* Hur kan vi skapa än mer lockande arrangemang och dessutom se till att fler får del av kakan? Exempelvis tillsammans med andra näringar som fåruppfödning, renskötsel, fäboddrift, jaktturism och småskaligt lantbruk?

LARGE 2012 är Nordens största kunskaps- och inspirationsdag för safariturism och viltskådning. Dagen vänder sig till dig som är beslutsfattare eller verksam inom turismbranschen, landbygdsutveckling, forskning, olika myndigheter eller bara intresserad av ämnet. Läs mer på ekoturism.org.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s