Europas turism ökar mest

Den internationella turismen i världen ökade med 4,5 procent under årets första åtta månader. Totalt reste 671 miljoner människor till ett annat land vilket är en ökning med 29 miljoner jämfört med samma period förra året.

Enligt senaste statistiken från FN:s turismorgan UNWTO har Europa haft den högsta tillväxten i inkommande turister, med 6 procent. Särskilt positiv, och välbehövlig, har utvecklingen varit i de ekonomiskt extra krisdrabbade länderna Grekland (+14 procent), Irland (+13 procent), Portugal (+11 procent) och Spanien (+8 procent).

Den så kallade turismexporten, eller hur mycket pengar som turister spenderar i ett land, är högst i USA. Under perioden ökade USA:s turismexport dessutom med 11 procent. Även i Spanien ökade turismexporten, med nästan lika mycket.

Vilka marknader är då intressanta för turistmarknadsföring de kommande åren? Inte oväntat är svaret: Brasilien, Ryssland, Indien och Kina. De länderna stod för en betydande del av många länders ökade turismexport under perioden. UNWTO:s prognos för 2012 är en något svagare tillväxt i internationellt resande, på mellan 3 och 4 procent.

Källa: Restauratören.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s