Var med och säkra besöksnäringens växtkraft! – dokumentation

Besöksnäringen är Sveriges viktigaste framtidsnäring. Att Sverige har enorma möjligheter att utvecklas som besöksmål vet du säkert redan. Men visste du att World Economic Forum i en aktuell rapport konstaterar att vår potential för tillväxt inom området är den femte bästa i världen? Sverige rankas också som etta inom nyckelområdet hållbar utveckling. Besöksnäringens egen vision är en fördubbling av omsättningen de närmsta tio åren. Utmaningen är att växa rätt!

För att besöksnäringen skall nå denna målbild krävs ett mer integrerat och systematiskt arbete med kvalitets- och hållbarhetsfrågorna. Visst finns det märkningar inom både kvalitet och miljö på marknaden idag. Men det saknas ett gemensamt verktyg för besöksnäringen som beaktar såväl service som faciliteter och hållbarhet. Det saknas också ett system som både klassificerar, utvärderar och är rådgivande. Det är mot denna bakgrund som Västsvenska Turistrådet driver ett nationellt projekt, på uppdrag av Tillväxtverket, för att utveckla ett oberoende och officiellt system för kvalitetssäkring inom svensk besöksnäring. Västmanland/Sörmland är med i utvecklingen av systemet som en av tre partnerregioner.

Torsdagen den 8 december arrangerades det ett seminarium om hur vi gemensamt kan får nöjdare besökare, fler lönsamma företag och ett samhälle som lättare kan engagera sig i besöksnäringen. Seminariet är det andra som genomförs i regionen och fokuserade på hållbarhet. Intresset var stor och 80 personer från regionen och andra delar av landet deltog.

Läs mer om programmet i den föregående inbjudan.

Presentationer från dagen:
Om satsningen – Jörgen Bergström, Projektansvarig Hållbar Besöksnäring
Stuart Brain, Rådgivare Green Tourism Business Scheme (GTBS)
Film om satsningen.

Mer information om satsningen finns på vastsverige.com.

2 responses to “Var med och säkra besöksnäringens växtkraft! – dokumentation

 1. Stefan Johansson

  Hej
  Jag tycker att seminariet var intressant, men jag vet inte om jag missuppfattade upplägget! Att det var mingel efteråt?
  Då hade det varit praktiskt med en tydlig markering på var och en, var dom kommer ifrån, antingen en tydlig skylt på bordet, eller helst både och, skylt på bröstet också. Nog för att det kan vara trevliga samtal med vem som helst, men om man skulle effektivisera det hela tidsmässigt vore kanske en fördel! Kul att höra framtidstron, jag har haft den tron i många år, men att hitta en samarbetspartner vore ju en nåd att stilla bedja om!
  MVH
  Stefan J

  • Hej Stefan!

   Bra att innehållet föll dig i smaken. Det var inget planerat mingel efteråt, utan några stannade spontant kvar en stund och fortsatte diskussionerna. Tack för tipset angående namnskyltat. Vi tar till oss till nästa gång. Återkom gärna med fler frågor eller funderingar.

   Allt gott så länge!

   Henrik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s