Bästa året någonsin för Sala Silvergruva

2011 blev det bästa året för Sala Silvergruva någonsin, såväl ekonomiskt som besöksmässigt. Antalet betalande besökare slutade på 35 800 personer, vilket är en ökning med 23 % jämfört med 2010. Uppskattningsvis har totalt 85 000 personer besökt gruvområdet under 2011.

Bokslutet beräknas vara färdigt i mars men klart är att Sala Silvergruva även kommer göra ett ekonomiskt rekordresultat, det bästa i bolagets historia.
– Den som är extra roligt är att alla delar inom vårt utbud slår rekord, framförallt visningarna av gruvan, men även logi, restaurang, och övriga aktiviteter visar rejäla ökningar, säger Johan Björkman, VD.

Juli blev bästa besöksmånaden någonsin med ett dagsrekord på 600 nedstigningar. De internationella gästerna har ökat med fantastiska 56 %. Det är framförallt de tysktalande gästerna som ökat och en förklaring är de senaste årens bearbetning av tyska researrangörer.
– Vi har förändrat och byggt upp ett antal spännande produkter. Utan dessa produkter och en proffsig leveransorganisation hade vårt ambitiösa PR- och marknadsföringsarbete inte blivit lika framgångsrikt, menar Johan.

Under 2012 medverkar Sala Silvergruva i ett nationellt pilotprojekt kring kvalitet och hållbarhet, tillsammans med bl a Västsvenska Turistrådet och Turismfunktionen vid Västmanlands Kommuner och Landsting, vilket kommer att stärka Sala Silvergruva ytterligare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s