Britter gillar Sverige som turistmål

Det var britter, följt av amerikaner och tyskar, som i störst utsträckning valde Sverige som resmål via resebyrå under 2011. Det visar statistik från Expedia, som har kartlagt och analyserat bokningarna till Sverige under föregående år. Britter står dock inte för de flesta utländska besöken i Sverige. Där ligger nog fortfarande norrmän och tyskar i topp.

Statistiken visar även att juli var den månad då flest reste hit samt att Stockholm med omnejd var den populäraste regionen. Enligt Susanne Svensson, marknadschef för Expedia i Norden, finns flera tänkbara förklaringar till att britterna ligger i topp vad gäller Expedias bokningar till Sverigeunder 2011.

”Sverige är sedan länge ett populärt besöksmål tack vare unika turistattraktioner som Ishotellet i Jukkasjärvi och fenomen som norrskenet. Men på senare tid har britternas intresse för Sverige och svensk kultur ökat tack vare populära tv-serier som Wallander och böckerna av Stieg Larsson. Samtidigt har antalet lågprisflyg från Storbritannien till Sverige blivit fler, vilket har ökat tillgängligheten, säger Susanne Svensson, marknadschef på Expedia i Norden i ett pressmeddelande.

Statistiken visar också att Stockholm med omnejd är den region som flest utländska resenärer valde att besöka under 2011, enligt hotellbokningar. På andra plats hamnar Göteborgsområdet, följt av Skåne och Norrland.

Av statistiken framgår också att det framför allt är på sommaren som resenärerväljer att besöka Sverige. Populäraste månaden är juli, följt av augusti på andra plats och juni på tredje plats. Minst populära månaden för Sverigebesök är januari.

Nationaliteter som i störst utsträckning bokade resor till Sverige enligt Expedias bokningsstatistik:
1. britter
2. amerikaner
3. tyskar
4. norrmän
5. italienare
6. fransmän
7. holländare
8. japaner
9. danskar
10. kanadensare

Populäraste månaderna att besöka Sverige enligt Expedias bokningsstatistik:
1. juli
2. augusti
3. juni
4. september
5. maj

Källa: Travel Report.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s