Insatser för fler turistdestinationer

Regeringen har i veckan fattat beslut om insatser för hållbara turistdestinationer och för små och medelstora turist- och upplevelseföretag.

– Sverige har potential att utveckla fler attraktiva destinationer för en internationell marknad. Efterfrågan från utlandet ökar och vi måste ta tillvara denna positiva utveckling, säger näringsminister Annie Lööf.

Regeringen har avsatt 60 miljoner kronor under en kommande treårsperiod för att skapa ännu bättre förutsättningar för internationell turism i fler delar av landet.

Uppdraget går till Tillväxtverket men det kommer att genomföras i nära samarbete med VisitSweden AB. Tillsammans har dessa båda organisationer god kunskap om svensk besöksnäring och marknaden för densamma.

– Vi vill med denna insats nå ut till de små turist- och upplevelseföretagen. Insatsen kommer bland annat att handla om hållbar kvalitetsutveckling, affärsutveckling och innovation. Och det ska göras inom ramen för några utvalda destinationer som bedöms ha potential att bli exportmogna, säger näringsministern.

Ur ett nationellt perspektiv ser vi att det finns utrymme för fler destinationer runt om i landet där unika kultur- och naturmiljöer kan locka besökare från hela världen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s