Svenskarna tar över Sveriges officiella Twitterkonto

Sverige har inget Eiffeltorn, ingen sjöjungfrustaty eller djupa fjordar. Men vi har bokskogar, caféerna i Göteborg, skärgårdar, nydanande design- och modebutiker på Söder i Stockholm, norrskensturer med hundspann – och vi har oss själva, svenskarna, och vår livsstil. Den riktigt äkta bilden av Sverige kan bara komma genom oss själva. Därför startade VisitSweden tillsammans med Svenska institutet initiativet Curators of Sweden, där en svensk varje vecka får äga det officiella Twitterkontot @sweden. Och världen hyllar det demokratiska Sverige.

”Sverige är så demokratiskt, det här skulle inte funka här i USA.”, ”Vad brukar ni svenskar äta till frukost?” och ”Så fint det verkar vara i Uppsala?”. Det är något ur den intensiva dialog på Twitterkontot @sweden, som det ser ut sedan VisitSweden och Svenska institutet i december släppte kontot fritt till en svensk per vecka. Hittills är en präst, en ung journalist, en ekobonde, en lesbisk lastbilschaufför och nu senast en lärarinna bland dem som ägt kontot.

Ingen äger Sveriges varumärke mer än dess invånare. Det var grundtanken när VisitSweden tillsammans med Svenska institutet satte sig ned för att komma fram till hur det officiella Twitterkontot för Sverige skulle utvecklas. Hittills hade de gett en ganska övergripande bild av Sverige utan att riktigt interagera med följarna. Nu beslöt de sig för att göra något helt nytt och oprövat. Eftersom en av Sveriges styrkor är svenskarna själva – beslöt de att låta vanliga människor bidra med sin egen bild av Sverige.

Läs mer om satsningen och hur den har uppmärksammats i media.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s