Förtur läggs ner

Föreningen För Turism i Sverige, Förtur, är på väg att läggas ner. Till stämman den 21 mars kommer styrelsen att lägga ett förslag om en ordnad avveckling av föreningen.

– Grunden för beslutet är den strategi för besöksnäringen som nu finns. Den pekar ut att vi i näringen behöver samverka mer och bli färre men starkare aktörer. I det läget är det kanske inte Förtur som ska bära fanan högst, säger föreningens ordförande Pia Jönsson-Rajgård, vd för Tourism in Skåne.

Föreningen Förtur har framför allt tre uppgifter som styrelsen nu vill ska skötas av någon annan aktör: auktorisation av turistinformationer och turistbyråer, en kollektiv resegaranti samt opinionsbildning i turismfrågor.

– Det är viktigt att våra frågor får en ny hemvist och att våra medlemmar får bra lösningar för sådant de behöver. Vi har inlett diskussioner med olika parter, men det är för tidigt att gå in på detaljerna i det arbetet, säger Pia Jönsson-Rajgård.

Förtur har funnits sedan 1995. Föreningen representerar lokala och regionala turistorganisationer, stugförmedlare samt företag som säljer upplevelser och/eller resor i Sverige.

Källa: Restauratören.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s