Bloggens plats i verktygslådan för att främja svensk turism – Den organisatoriska bloggens funktioner för svenska turistdestinationer

Informationssamhällets framväxt har bidragit till att turismbranschen blivit alltmer beroende av god kommunikation mellan företagen. Ett bra verktyg för att fylla behovet av effektiv kommunikation är bloggar. I denna studie har vi därför sett över bloggars möjliggörande till nätverkande för turismdestinationer. De ämnesområden vi fokuserat på är bloggtema, samordning, interaktion och kommunikation.

Vi intervjuade fem turismaktörer som arbetade med organisatoriska bloggar från olika delar av Sverige. För att få struktur på undersökningen, har resultaten analyserats med utgångspunkt av begreppen: bloggtema, kommunikation, interaktion och samordning. Resultaten visar att organisatoriska bloggar kan användas som kommunikationskanal för att skapa samordning och nätverkande inom branschen. Dock fann vi att organisatoriska bloggar, inom turismbranschen, inte bidrog till interaktion eller fyllde någon marknadsföringsfunktion. Organisatorisk blogg lämpade sig bäst att användas som en del av arbetet mot turismdestinationsutveckling.

Läs hela uppsatsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s