Skogsriket – med värden för världen

Skogsriket är landsbygdsminister Eskil Erlandssons vision för att skapa förutsättningar för nya arbetstillfällen med anknytning till skogen och därigenom bidra till ekonomisk utveckling på landsbygden och i småortssverige.

Skogsrikets fyra grenar
Skogsriket är uppbyggt kring fyra grenar: hållbart brukande, förädling och innovation, upplevelser och rekreation samt Sverige i världen.

Skogsriket ska bredda underlaget för upplevelser och aktiviteter, för såväl besöksnäringen som för dem som använder skogen för rekreation i närheten av sin bostad. Förädling och innovation är nyckelord även inom denna gren. Områden att utveckla är exempelvis sportfiske och jakt liksom unika upplevelser – som övernattning högt upp i en trädkoja eller en konsert i en skogsglänta.

Väx med skogen – stöd till företagare
Är du företagare? Ser du nya möjligheter och vill växa? Då kan detta stöd, som ingår i regeringens satsning Skogsriket, vara en möjlighet för dig. Sammanlagt 40 miljoner kronor finns att söka, fördelat på 10 miljoner kronor/år under fyra år.

Syftet med stödet är att skapa förutsättningar för nya jobb med anknytning till skog. Du kan få stöd för åtgärder som skapar förutsättningar för ekonomisk tillväxt inom förädling och innovation eller för upplevelser och rekreation med anknytning till skog.

Det minsta du kan söka i bidrag är 30 000 kr. Du kan få stöd för upp till 100 % av de kostnader som krävs för den åtgärd du planerar. Pengarna betalas ut när stödet beviljas. Observera att åtgärderna inte får påbörjas innan ansökan om stöd beviljats.

Läs mer om stödet på skogsstyrelsen.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s