Västmanland deltog på världens största resemässa

Den årliga mässan ITB i Berlin är världens största resemässa. Inom ramen för projektet ”Internationell affärsutveckling utifrån marknadens förutsättningar” har vi deltagit på denna mässa de senaste tre åren.

Västmanland fanns i år representerade tillsammans med andra regioner i VisitSwedens del av en enorm Skandinavienmonter. Inför deltagandet hade vi bjudit in researrangörer och hade därmed nio förbokade möten. Väl på plats höll vi oss aktiva och lyckades öka denna siffra – slutresultatet efter tre intensiva dagar var 22 konkreta möten! Därutöver sker självklart en mängd spontana samtal med såväl intresserade privatpersoner som samarbetspartners och medutställare.

Nu inleds en intensiv period med uppföljning av dessa möten. I vissa fall har researrangörer specifika önskemål om särskilda anläggningar och aktiviteter. I de flesta fall är de dock mest intresserade av att ta del av den internationella produktmanual vi producerar så att de har den till hands när de är redo att börja producera nya resor. Generellt kan sägas att den svaga Euron gör att resor till Sverige blir väldigt dyra just nu och det gör tyvärr att researrangörer är mer försiktiga med att introducera nya produkter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s