Snart ser ni mer av projektet Hållbar Besöksnäring!

Vi ska skapa världens bästa integrerade kvalitets- och hållbarhetssystem! Men vi ska göra det på två villkor: att utvecklingen leder till förbättrad kvalitet och att den är långsiktigt hållbar. Vi vill att turism i Sverige ska vara trygg för gästen och lönsam för företaget. Vi vill växa – men växa rätt!

Västsvenska Turistrådet drog igång arbetet och leder projektet, med Tillväxtverket som huvudfinansiär och uppbackning från Näringsdepartementet. Västmanland/Sörmland är en av fyra pilotregioner och vi är stolta över att vara med!

Vad har hänt?
Den senaste tiden har präglats av ett intensivt arbete bakom kulisserna. Listan kan göras lång, men här kommer några exempel:
* På nationellt plan har vi diskuterat med branschorganisationer, experter, verk och myndigheter.
* Företag i näringen har varit med och tyckt och tänkt om en föreslagen prismodell.
* Vi har skrivit ett förslag på kontrakt som ska se till att vi alla är överens.
* Vi håller på att utveckla en teknisk plattform.
* Vi har skapat ett flöde för företagets väg från intresse till kvalitetssäkrad anläggning.
* Vi har gjort en stor kartläggning av boende och upplevelser.

Allt detta för att vi tillsammans ska skapa väldens bästa kvalitets- och hållbarhetssystem!

Än är vi inte klara – men följ med på resan!
En hel del återstår att göra. Men vi är övertygade om att för att få ett system som verkligen fungerar för gästen, företaget och samhället måste vi fortsätta att vara ute i verkligheten. Svensk besöksnäring behöver utveckling och utveckling kommer från agerande. Därför kommer vi redan till sommaren att kunna erbjuda företag att bli testade.

Kanske märker vi längs resans gång att vi kan vidareutveckla eller förbättra något. Kanske är plaketten som ska pryda företagets entré inte ens klar. Men företag som är med från början får å andra sidan ett försprång, en möjlighet att påverka och startavgiften subventionerad av projektet.

Subventioner för de första
Redan under sommaren 2012 kommer de första riktiga testerna att ske, och under året ska hundra svenska företag ta det första steget mot ökad kvalitet, lönsamhet och hållbarhet. För att snabbt kunna se om vi behöver ändra på något söker vi företag av olika storlek och inriktning, och vi kommer säkert att vilja tala lite extra med er om hur ni upplever vad vi gör. I gengäld står vi för startavgiften för de första tjugo företagen som går med. Så följ med på en spännande resa mot ett ännu bättre Sverige att turista i!

Hur kommer man med?
Företag i Västmanland/Sörmland som är intresserade kan redan nu höra av sig till vår regionala projektledare Åsa Stanaway. En intresseanmälan är självklart inte bindande! Vi kommer att göra ett urval så att vi får en bra blandning av företag redan från start.

Åsa når ni på:
E-post: asa.stanaway@vkl.se
Telefon: 021-397950

Mer information
Information om det nationella projektet.
Information om det regionala arbetet i Västmanland/Sörmland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s