Tidsresor, bäversafari och Bushcraft

Turismföretag och intressenter från olika delar av Västmanland fick lyssna och handgripligen prova på några av de upplevelser som finns med i årets upplaga av aktivitetsbroschyren.

Årets visningsresa startade på Färnas Hjärta B&B, där deltagarna fick veta mer om den guidade fisketuren som Färnas Hjärta har i sitt utbud. Hit kom också Thomas från Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv och berättade om deras bäversafari och vildmarksvandring. Av honom fick gruppen också höra historien om den amerikanska familj vars tidigare kontakt med naturen på sin höjd varit en gräsmatta. Under sitt besök på Ulvsbomuren fascinerades de t o m av tallkottarna.

Efter en hel del nya kunskaper fortsatte resan till Norberg och Nya Lapphyttan, där en tidsresa tog plats med destination medeltiden tillsammans med guiden Ulf Öhman. Här fick deltagarna se och även pröva på några av de aktivititeter som erbjuds under Barnens Bergslag. I Fagersta slöt Raija Edvinson, Turismansvarig i kommunen, upp och berättade om Engelsbergs bruk och Oljeön, ytterligare två aktiviteter som finns med i broschyren.

I Riddarhyttan bjöds det på ytterligare en tidsresa, från 1300- till 1900-talet, när Anders Olsson visade hur den historiska vandringen ”Vi går en annan väg” kommer att gå till under sommaren. När deltagarna nådde Teatermaskinen välkomnades de av sång och fiolspel, innan det var dags för Naturarvskompaniet att berätta om sin verksamhet. Mikael Nilsson berättade om deras älgsafari (med älggaranti) och bäversafari.

Den sista anhalten blev Kolarbyn Eco-lodge, Sveriges mest primitiva vandrarhem. Här fick gruppen se kolarkojorna och området, innan det bjöds på kaffe kokat över öppen eld. Under tiden berättade Andreas Ahlsén om deras familjeexpedition med Bushcraft, där familjer för möjlighet att lära sig göra upp eld, hitta och rena vatten, hitta föda och bygga en övernattningsplats. Marcus Eldh från Skogens Konung, anslöt sig också till gruppen och berättade om deras guidningar som innefattar varg, älg och bäver.

Efter en dag fylld av tidsresor, bäversafari, Bushcraft och en massa matnyttig information om årets aktivitetsutbud, återvände deltagarna så till Västerås. Ta gärna en titt på bilderna från resan.

Vill du veta mer om årets aktivitetsbroschyr, kontakta närmaste turistbyrå eller återförsäljningsställe. Broschyren finns även på vastmanland.se.

4 responses to “Tidsresor, bäversafari och Bushcraft

  1. Pingback: Visningsresa med Turism i Västmanland. « Hembygdsgården i Västanfors-Fagersta

  2. Pingback: Tack… ett år går så fort! | Turism i Västmanland

  3. Pingback: Visningsresa med Turism i Västmanland. • Fagersta - Västanfors hembygdsgård

  4. Pingback: Visningsresa med Turism i Västmanland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s