Västerås Cityfestival lockar Sveriges artistelit

Västerås Cityfestival 28-30 juni, firar 20-års jubileum och gästas återigen av Sveriges artistelit. På Mimerscenen presenteras Kapten Röd, Takida, Loreen, Tove Styrke, Miss Li och Magnus Uggla.

Västerås Cityfestival hålls i år 28-30 juni. På Mimerscenen kommer Sveriges artistelit att underhålla i dagarna tre. På torsdagen äntrar dubbla P3 guld vinnaren Kapten Röd (Årets artist och Guldmicken) scenen följd av det mycket populära rockbandet Takida. Fredagens akter består av Västeråsdottern och Melodifestivalvinnaren Loreen samt Sveriges nya popexport Tove Styrke. Lördagskvällen inleds med mångsidiga och multibegåvade Miss Li. En av Sveriges mest uppskattade och bitska artist Magnus Uggla avslutar programmet på Mimerscenen för i år.

– Med framgångarna i fjol i bakhuvudet har vi lagt ner mycket arbete på att sätta ihop en line-up med artister som når en bred publik. Vi tror på en bra publiktillströmning säger Alf Westerdahl, evenemangsansvarig på Västerås & Co som är huvudarrangör för Västerås Cityfestival.

På scenområdet kommer även Pluto’s Festivaltält att erbjuda After Work med partyband som Vi3, Pumpbolaget och Duo Jag mellan akterna på Mimerscenen.

Några nyheter för året är; barnstråket med barnaktiviteter koncentreras till Vasaparken, visitvasteras.se scenen som är ungdomsinriktad kommer att finnas på Melkertorget, uppvisning med veteranmotorcyklar sker på Motodromens branta väggar på Stora Torget, och en ny scen på Stadshusets borggård innehållande en singer-songwriter kväll. Som vanligt kommer marknadsstånd och lokala butiker och restauranger förgylla gator och torg under festivalen och IGOR fortsätter med Festival TV.

Program och tider med mera se: www.vasterascityfestival.se.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s