Färnas hjärta och Teatermaskinen är nominerade till Årets Ullbagge!

Nu har länets jury nominerat Västmanlands Ullbaggekandidater. Det är Farmarenergi i Mälardalen AB för Årets miljösatsning, Färnas hjärta AB för Årets landsbygdsföretag, Teatermaskinen för Årets landsbygdsprojekt.

 

 

Landsbygdsgalan i Stockholm 26 november utses årets Ullbaggevinnare i olika kategorier. Nu är länets kandidater utsedda för att gå vidare till nästa omgång där en uttagning sker av tre kandidater per klass som går vidare till slutomgången där segraren i respektive klass utses av en nationell jury.

Länsjuryn har också valt Färnas hjärta till länets kandidat inom klassen ”Årets landsbygdsföretag” med följande motivering:
Färnas Hjärta AB är ett relativt nystartat företag som drivs av en driftig holländsk familj. Med en väl utarbetad företagsidé och stort engagemang har man medvetet valt att etablera verksamheten i en av landets minsta kommuner, Skinnskatteberg. Här driver företaget en B&B och konferensanläggning där försäljningen av upplevelser ligger i verksamhetens centrum. Företaget har snabbt byggt upp en väl fungerande turistverksamhet som baseras på samverkan med andra aktörer i kommunen och närregionen. Utmärkande för företaget är en hög grad av seriositet och affärsmässighet där man förstått att ta tillvara det bästa som den svenska landsbygden kan erbjuda för att locka till sig kunder från olika delar av värden”.

Länsjuryn har också valt Teatermaskinen till länets kandidat inom klassen ”Årets landsbygdsprojekt” med följande motivering:
”I den djupaste av skogar bak all ära och redbarhet i hjärtat av Bergslagen hittar man ett helt osannolikt projekt, Teatermaskinen. Det första som slår en oinitierad besökare är att detta kan inte vara möjligt, men jo – det är möjligt. Ett antal hängivna teatergalna och starkt samhällsengagerade lokala eldsjälar har byggt upp ett internationellt kulturhus mitt ute i ingenstans. Genom deras verksamhet har detta ställe kommit att, på sätt och vis, bli världens centrum samt en plats för otrolig kreativitet och experimentlusta. Den som ser deras Quatrohelixmaskin som är under uppbyggnad glömmer inte besöket i en handvändning. Besökarna kommer från hela världen och verksamheten har pågått sedan 1997 och utvecklas med stormsteg. Här ser vi beviset för att en handfull drivande människor kan göra skillnad. Det som behövs är engagemang, visioner och en otrolig drivkraft. Tillsammans har dessa personer skapat en internationell teaterverkstad, en mötesplats för alla åldrar där innovationer och drömmar utvecklas i samklang med naturen. Historia, samtid och framtid blandas i en härlig mix”.

I länets jury har följande personer ingått:
Elisabeth Zimmer, Länsstyrelsen i Västmanland
Sture Johansson, LRF
Sabine Dahlstedt, näringslivsansvarig Surahammars kommun
Henrik Wester, Västmanlands Kommuner och Landsting.

Läs hela artikeln på www.lansstyrelsen.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s