Svenskar, var stolta över er själva och den svenska naturen!

Svenskar har ett land att vara stolta över, det är utländska Sverigefans eniga om. Det är den vackra naturen och inte minst svenskarna själva som är några av Sveriges största tillgångar. Medlemmar av VisitSwedens CommunityOfSweden har inför Sveriges nationaldag pekat ut de främsta anledningarna att vara stolt över Sverige.

”Människorna är underbara. Jag har rest till Sverige i manga år och jag har alltid älskat atmosfären som svenskarna skapar. Mitt mål är att pensionera mig där, om ni tillåter!!!”

“Det är ett vackert och varierat land med skogar, vattenvägar, ängar och berg, och med några sjöar för att göra det perfekt!”

“The air and sunlight are different…over there the sky´s turquoise! Honestly, I can say that it is lovely there. In the summer and winter, just lovely. But everything closed in the winter. It is filled with history, stories, laughter, tears and always the courage of the human spirit!”

“This country has everything, big cities, archipelagos to explore, nature just nearby, history and traditions in a nut-shell.”

VisitSweden har bett mottagarna av ett nyhetsbrev från Community of Sweden att spontant beskriva de tre bästa argumenten för att besöka Sverige. Nära 40 procent av de över 300 tipsen handlade om trevliga, kreativa och avslappnade svenskar som är duktiga på engelska samt de vackra städerna och den varierade och storslagna naturen. Många nämner också en hälsosam och miljövänlig livsstil, att Sverige är säkert och fridfullt och att det finns mycket att se och göra.

– Vi på VisitSweden påminns dagligen om det fantastiska med Sverige, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden. Om VisitSweden bidrar till att öka stoltheten hos svenskarna blir vi alla ännu bättre ambassadörer när vi träffar människor från andra länder. Genom VisitSwedens egna undersökningar vet vi att Sverige blir allt intressantare som land. Förutom svenskarna och vår natur har vi också de kreativa näringarna som musik, litteratur, mat samt storstäderna som starka ikoner.

CommunityOfSweden.com samlar en allt större skara av Sverigefans från hela världen, som delar med sig av tips och diskuterar allt som har med Sverige att göra – allt från julmust till reseskildringar. De nästan 50 000 medlemmarna laddar upp bilder, skriver berättelser och delar Sverigeminnen med både andra Sverigefantaster och med svenskarna själva. Drygt 2 000 av medlemmarna kommer från Sverige och delar generöst med sig av sina smultronställen.

– Genom att vi svenskar tar hand om våra privat- och affärsresenärer väl påverkar vi dem att komma tillbaka och sprida en positiv bild av Sverige till sina nätverk. Det är alltid mest effektivt att bearbeta en befintlig kund. Sverigeentusiasterna uppskattar vår äkta, öppna, omtänksamma och nytänkande livsstil, fortsätter Thomas Brühl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s