Två Zoomcamps öppnar i Västerås i sommar

I juli öppnar ett Zoomcamp vid Elbakajen i Västerås turistintensiva hamnområde och ett i vackra Kungsbyn just utanför staden. Zoomcamp är en upplevelseaktivitet där alla får uppleva Sveriges nya och kanske roligaste fordon ”ZoomUphill”. Svenska Zoomcamp utmanar därmed amerikanska Segway i terrängen.

ZoomUphill är ett batteridrivet, fyrhjulsdrivet fordon med revolutionerande framkomlighet i svår terräng. Fordonet klassas som en cykel klass III och det är därmed tillåtet att köras på cykelbanor, vägar och även offroad. Inget körkort eller förarbevis krävs och är man under 15 år är kravet hjälm.

-Elfordon är fantastiskt roliga att köra och intresset är enormt. Därför är det extra roligt att alla nu får möjlighet att uppleva vårt nya svenska elfordon, säger en märkbart stolt Björn Larsson, vd för Zoomability AB.

Det är svenska Zoomability AB som utvecklat ZoomUphill som nu lanseras av det helägda dotterbolaget Zoomcamp AB. Planen är att etablera minst ett tiotal Zoomcamps i Sverige till sommaren 2013 och att lanseringen sker i Västerås har sin förklaring.

-Vi är ett Västeråsbaserat företag och eftersom vi vill lära oss hur marknaden reagerar på denna nya upplevelseaktivitet valde vi att starta ett Zoomcamp på hemmaplan i egen regi. Att den vackert belägna djurparken Kungsbyn utanför Västerås valde att starta ett eget Zoomcamp samtidigt är kanonkul. Då kan kunderna välja cityturer från Elbakajen eller naturåkning i Kungsbyn, fortsätter Björn.

-Vi på Kungsbyn har länge letat efter något nytt och unikt att erbjuda våra besökare utöver mat och djurupplevelser. Vi ser Zoomcamp som den perfekt upplevelsen. Zoomen är enkel och rolig att köra och dessutom tyst och miljövänlig vilket är i linje med vår verksamhet, säger Henrik Ludvigsson ansvarig för Kungsbyn.

Zoomcamp kommer att vara med på Cityfestivalen i Västerås 29 juni till 1 juli och flyttar sedan ner till Elbakajen där besökare får provköra en bana gratis för att kvalificeras sig för ”Zoomlicensen” som ger rätt att åka med i de turer som avgår varje hel timme hela sommaren.

Det går att boka på plats, via www.zoomcamp.se eller via Västerås Turistbyrå. Kungsbyn kommer att erbjuda turer i naturen men troligen också banåkning och att man får hyra själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s