34 miljoner resenärer vill åka till Sverige

9,4 miljoner privatresenärer planerar ett besök i Sverige och ytterligare 25 miljoner människor kan tänka sig att resa hit. VisitSweden har analyserat potentialen för ökat semesterresande till Sverige och totalt drygt 34 miljoner potentiella besökare i VisitSwedens målgrupp är intresserade av svenska upplevelser de närmaste tre åren. Det är flest tyskar, amerikaner och ryssar som planerar en resa till Sverige. Förra året besöktes Sverige av 16,7 miljoner affärs- och privatresenärer.

Det globala resandet har fortsatt att stärkas och resandet till Sverige har ökat åtta år i rad. Men VisitSweden, som på statens och svensk besöksnärings uppdrag marknadsför Sverige utomlands, ser att det finns en stor outnyttjad potential hos över 9 miljoner resvana, högutbildade och internetaktiva människor, som har svarat att de har absoluta planer att besöka Sverige de närmaste tre åren. Det är från Tyskland, USA och Ryssland som flest resenärer planerar en resa till Sverige, men även i Norge och Storbritannien finns många som vill resa hit. Ytterligare 25 miljoner människor tycker att Sverige kan vara ett intressant alternativ.

Många resenärer söker sig i allt större utsträckning till platser som inte räknas till massturismdestinationerna, vilket leder till en mer nischad efterfrågan av internationella upplevelser.

– Det är mycket med Sverige som lockar – Sverige uppfattas som ett modernt progressivt land och ett öppet och kreativt samhälle. Dessutom har vi en unik natur, de vackra sjöarna och skogarna, landsbygden och kusterna med skärgård. Under senare år har design, film, musik, litteratur och den svenska livsstilen med hälsa, mat, estetik och jämställdhet blivit allt mer viktiga för bilden av Sverige utomlands, säger Thomas Brühl, vd på VisitSweden.

Under 2011 besöktes Sverige av 16,7 miljoner privat- och affärsresenärer enligt en kvalitativ undersökning av resandet till Sverige, som genomfördes vid ett stort antal platser vid Sveriges gränser under 2011. Läs mer om undersökningen IBIS.

Fakta om undersökningen
VisitSwedens målgrupp av resvana, internetaktiva och högutbildade människor mellan 25 och 64 år har identifierats till totalt 55 miljoner människor, cirka 7 procent av befolkningen i 11 av VisitSwedens prioriterade länder. Av dem har 62 procent angett att de ”absolut” eller ”kanske” planerar en resa till Sverige de närmaste tre åren.

Mer information om VisitSweden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s