Fagersta Turism om Hållbar besöksnäring

Jag har länge velat ha någon typ av kvalitetskontroll inom besöksnäringen och när vi nu äntligen får det så är det mycket välkommet och jag tvekade inte att direkt anmäla en av våra sevärdheter.

Glädjande är också att det är flera företag i Fagersta som nappade på en gång. Och flera hade velat gå med om det hade funnits plats.

Det var mycket intressant och lärorikt att få höra kvalitetsrådgivarens kommentarer och idéer efter hennes besök på Oljeön i Ängelsberg. Mycket var sådant som vi redan själva har funderat på så det kändes bra att få bekräftat att vi tänker rätt. Vi fick förstås även nya värdefulla idéer vilket var extra roligt. Sen är det vissa saker som vi kanske inte kan göra så mycket åt som t ex skyltning. Rådgivaren önskade att det skulle finnas skyltar redan innan man är framme i Ängelsberg så att man vet att man närmar sig ett intressant besöksmål.

Hållbarhetsdelen kändes mer nervöst dels för att vi inte riktigt visste vad de kan titta på i vår speciella miljö, dels för att vi kanske inte medvetet har arbetat så mycket med den biten. Men det visade sig att vi redan gör mycket eftersom vi t ex har en avfallshanteringsplan för färjan Petrolia.

//Raija Edvinson, Turismansvarig, Fagersta kommun

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s