Turistsommaren blomstrade

Turistmålen i Västerås står sig starka. Det visar en rundringning som Västerås Tidning gjort. Trots vädret har flera av de större turistmålen haft en ökning av besökare i sommar. En annan trend är att vi själva har börjat upptäcka vår egen stad.

Anundshög, Bengt Wallén: ”Det är bra med folk på guidningarna”
– Det har varit en bra sommar trots vädret. Det är bra med folk på våra guidningar och även på Kafé Anund. Vi hade 6 000 besökare på midsommar.
– Vi jobbar på olika sätt för att ha ett så stort program som möjligt. Aktiviteter betyder mycket. Det ska hända saker på berget.

Vallby friluftsmuseum, Katarina Frost: ”Det har varit ett riktigt museiväder – vi har haft besöksrekord”
– Det har varit blandad komplott. Många av besökarna är så klart från Västerås. Men vi märker att de brunvita skyltarna på E18 lockar spontanbesökare. Samtidigt har vi haft mycket utländska besökare. Väldigt många från Spanien och även några från Kina.
– Vi hoppas kunna utveckla konceptet med levande museum ytterligare. Vi tittar bland annat på att utöka det med två veckor till. Sedan var teatern en succé i år med fullsatt vid varje föreställning, och det hoppas vi kunna upprepa nästa år.

Tidö Leksaks- och Seriemuseum, David von Schinkel:
– Vi har haft allt från västeråsare till japaner här på museet. Det märks att japanerna är väldigt intresserade av serier.
– Vi ser över möjligheterna att skapa ett motormuseum. Vi har samlat prylar i fem år nu och vår ambition är att kunna öppna en utställning eller ännu hellre ett museum med motorföremål.

Rederi Mälarstaden, Niklas Eriksson: ”Vädret har påverkat jättemycket”
– Havsörnen som har längre turer för turister har gått väldigt bra. Andra kortare turer, som Elbafärjan, har gått mycket sämre än tidigare på grund av vädret.
– Vi har mest turister från närområdet. Men de utländska turisterna har ökat.

Karlsgatan 2, Lina Gatte Redin: ”Bättre än förra året”
– Bättre än förra sommaren. Länsmuseet har haft en 22-procentig ökning av gäster och konstmuseet en 18-procentig. Vi har framför allt nått nya målgrupper med våra bilutställningar.
– Vi har mest besökare från regionen. Men vi har även haft tyskar, italienare, spanjorer och nordbor. Det skiljer sig inte från andra år.

Läs hela artikeln i Västerås Tidning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s