Välkommen att delta i Wiki Loves Monuments – en internationell fototävling!

Fotografera ett minnesmärke och få möjlighet att bli en av tio som representerar Sverige i den europeiska finalen. Tävlingen kommer att genomföras parallellt i 34 länder under september 2012. Tävlingen bygger vidare på det framgångsrika pilot-projektet i Nederländerna som 2010 som gav upphov till fler än 12 500 nya bilder och 2011 utökades till Europa och gav ungefär 165 000 bilder, varav 5 000 från Sverige.

Monumenten som ni deltagare kan föreviga är uppdelade i tre kategorier; byggnader, fartyg och fornminnen. Monument syftar helt enkelt till kulturskatter eller minnen ifrån äldre tider. De tio bästa fotografierna ifrån den svenska tävlingen blir premierade samt går vidare till den internationella tävlingen.

Du som har en Android telefon kan enkelt delta i tävlingen och nå listorna med de kulturskatter som ska fotas för att ladda upp ditt eget foto genom appen. Nu finns det inte längre någon ursäkt för att inte delta och se till att fler får tillgång till att beskåda de kulturföremål vi är berikade med.

Läs mer på http://wikilovesmonuments.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s