Använd länets gemensamma säljsystem och öka er försäljning!

2011 lanserade vi ett onlinebaserat säljsystem till nytta för länets turistföretag. Länets officiella webbplats www.vastmanland.se möter nu kundernas behov av en enkel sök- och bokningsfunktion av t ex logi och upplevelser, men även biljetter, transport, greenfee m m där kunden ges möjlighet att paketera sin egen resa.

För att möjliggöra dynamisk paketering där kunden själv kan plocka ihop sin resa har vi skrivit avtal med en teknisk arrangör, Nordic Travel AB, som ställer erforderliga resegarantier och ansvarsförsäkringar. Nordic Travel och tar emot betalningen av kund via säker kreditkortsbetalning (DIBS). Bokningarna hanteras i Citybreak och Nordic Travel sköter avräkning mot alla leverantörer.

Provisionsnivån vid försäljning på http://www.vastmanland.se är 10 %, varav 4 % tillfaller Västmanlands Kommuner och Landsting.

En Microbutik är ett alternativ med försäljning på er egen webbplats där ni som turistföretag kan sälja era egna och andras utbud om ni så önskar. Som boendeanläggning kan ni t ex sälja ert boende med olika upplevelser såsom golf, entrébiljetter, transport etc vartefter varukorgens utbud växer. Som aktivitetsföretag kan ni paketera ert utbud med boende, ge bra service till kunderna och samtidigt tjäna provision. Microbutiken är en möjlighet till merförsäljning både av det egna utbudet och kringprodukter. Microbutiken passar både stora och små företag och ni får hjälp med implementering och design så att den passar in på er webbplats.

Provisionsnivån vid försäljning via Microbutik är 10 %, varav 4 % tillfaller innehavaren av Microbutiken.

Det innebär att 6 % av de totalt 10 % tillfaller den tekniska arrangören som
* står för bokningskostnaden till leverantören av bokningsystemet Citybreak
* står för kostnaden för kreditkortshantering
* står för resegarantin till Kammarkollegiet
* står som betalningsmottagare
* fördelar betalning till respektive leverantör

Affärsmodellen är enkel och kostnadseffektiv
Grundavtalet kostar 0 kr i årsavgift + 6 % provision + X % beroende på vilka marknadsplatser ni säljs genom. För http://www.vastmanland.se är provisionen 4 %, d v s totalt 10 %. Provisionen är exklusive moms. Grundavtalet ger er bland annat tillgång till systemet Citybreak och support via telefon och e-post.

En sk Microbutik inklusive produktion av tre paket kostar 2 500 kr i startavgift + 2 000 kr/år i serviceavgift + 6 % i provision.

Det är enkelt att komma igång
Ni tecknar ett avtal med Nordic Travel som ser till att ni kommer in i bokningssystemet. Ni som redan har avtal med dem eller Västerås & Co medverkar automatiskt på www.vastmanland.se, vill ni använda en Microbutik tecknar ni ett separat avtal med Nordic Travel.

Detta är ett fantastiskt verktyg för att göra ert företag ännu mer synligt och samtidigt bidra till att vi blir en attraktiv och tillgänglig destination.

Information om Nordic Travel

Hoppas att ni vill vara med på resan…
Henrik Wester, VKL,  tfn: 021-39 79 59, e-post: henrik.wester@vkl.se
Pernilla Törngren, Västerås & Co, tfn: 021-39 01 01, e-post: pernilla.torngren@vasteras.se
Kalle Bergström, Nordic Travel, tfn: 0411-55 87 25, e-post: kalle@nordictravel.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s