Video är framtidens kommunikation för turismen

Den 20-21 oktober möts turismnäringen och IT-branschen på Västsvenska Turistrådet för årets TuristHack. Ett 24-timmars hackaton på temat nästa generations mobila turistupplevelse. Hela helgen streamas live och just rörliga bilder blir allt viktigare i kommunikationen kring en destination. Inte minst med tanke på att 70%  av alla 100-i-topp sökresultat innehåller video. Dessutom är sannolikheten att köpa en produkt mellan 64-85% högre om besökaren sett en video av produkten, enligt Internet Retailer.

I takt med att både teknik, uppkopplingshastighet och enheter utvecklats och blivit allt snabbare börjar video slå igenom på allvar, även på mobila enheter. Enligt Forbes är sannolikheten tre gånger så stor att mobil- och surfplatteanvändare ser en video än att en datoranvändare gör det. Dessutom tenderar surfplatteanvändare att stå för det högsta transaktionsvärdet. Undersökningen Bytemobile Mobile Analytics Report, 2012 visar att onlinevideo redan står för hela 50% av all mobil trafik.

Vad innebär denna utveckling för besöksnäringen? På TuristHack har du möjlighet att träffa entreprenörer och experter inom IT och turism för att diskutera frågan vidare. Bland annat finns M2Bs VD, Knut Bergsten på plats som kan berätta om hur de har använt video på exempelvis camping.se för att skapa känsla och ta besökarna närmare ett köpbeslut. Även Bearcoms VD Olev Lilleste kommer att finnas tillgänglig för att svara på frågor kring IT-infrastruktur, streaming och video. Dessutom finns våra duktiga team och talare självklart i lokalerna.

www.turisthack.tumblr.se finns det möjlighet att följa TuristHack som streamas live under helgen samt se inspelningarna i efterhand. Följ inläggen om TuristHack på Twitter via #TuristHack och på Facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s