SJ distribueras globalt genom Amadeus

SJ har tecknat ett avtal med Amadeus som innebär att tågföretagets reseutbud kommer distribueras både i Sverige och internationellt genom Amadeus samtliga försäljningskanaler, med 91 000 återförsäljare globalt.

sj3000-2-450Det innebär en smidigare och snabbare bokningsprocess för resebyråerna, oavsett om resan är in- eller utrikes då bokningen av SJ:s utbud integreras i resebyråernas standardprocesser. För SJ innebär det en möjlighet att nå helt nya marknader.

Som ett första steg kommer SJ:s utbud distribueras via Amadeus Agent Track. Lösningen kommer vara tillgänglig från resebyråernas standardbokningsverktyg Amadeus Selling Platform. Det gör det möjligt att kombinera tåg och flyg i en och samma bokning samt att kombinera SJ:s och andra europeiska snabbtågsföretags utbud. Planen är att inom en snar framtid även distribuera SJ genom online-resebyråkanalen (via Web Services Track), för att säkra att tåg distribueras via alla resebyråkanaler.

Lanseringen av Agent Track kommer att ske stegvis, med piloteringen planerad till början av 2013, enligt ett pressmeddelande från Amadeus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s