Digitalt kvitto räcker

Företag i besöksnäringen hanterar miljontals papperskvitton – varje dag. Snart kan de opraktiska kvittona vara historia. Nu går Skatteverket ut med vad som gäller för digitala kvitton.

CalculationTekniken för att lämna elektroniska kvitton är väl utvecklad. I alla moderna kassaregistersystem är kvittot redan digitalt och kan antingen skrivas ut på papper eller lämnas ut i elektronisk form. Det som har fördröjt övergången till allt fler elektroniska kvitton är brist på tydliga riktlinjer från Skatteverket.

– Vi vill absolut inte stå i vägen för den tekniska utvecklingen. Därför sätter vi nu ner foten och kommunicerar vad som gäller från Skatteverkets sida, säger Conny Svensson, projektledare på Skatteverket.

Sedan i onsdags går Skatteverket ut på bred front och informerar om att verket nu godkänner elektroniska kvitton. Dessa jämställs med papperskvitton, under förutsättning att de innehåller samma information och bara går att framställa i ett exemplar ur kassan.

– Lagstiftningen om kassaregister är teknikneutral. Där står att kvitto ska lämnas, men exakt hur det ska gå till är inte specificerat. Det viktigaste för oss är möjligheten att göra en kontroll, säger Conny Svensson.

Källa: www.besoksliv.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s