Upplevelser på export – från ”Shit Fee” till Pinterest, dokumentation

Torsdagen den 14 februari höll Per Jobs (FishYourDream) och Marcus Eldh (WildSweden) ett halvdags seminarium kring ämnet ”Natur på export”. Under seminariet fick ett 50-tal intresserade åhörare ta del av allt från ”Shit Fee” till Pinterest.

Upplevelser på exportPer Jobs presenterade sig själv och berättade om vägen som lett till att starta sitt företag ”FishYourDream”, som är ett hållbart serviceföretag för sportfisketurism. Under föreläsningen tryckte Per på att man som företagare måste skapa ett mervärde kring sina produkter, som att kunna erbjuda bra service och ha djup kunskap kring produkterna. Han myntade också uttrycket ”Shit Fee” d v s att ta ut en avgift för extra lagt arbete som inte ingår i någon produkt. Åhörarna fick också lära sig att det finns fler skillnader mellan spinnfiskare och flugfiskare än bara själva fiskemetoden. Då sett ur ett säljperspektiv.

Marcus Eldh kompletterade Per med kunskap från sitt företag WildSweden, som från början hette Skogens Konung. Namnet ändrades då Marcus började arbeta mer mot den internationella marknaden. Under sin föreläsning berättade han om vikten att kartlägga målgruppen och tipsade om olika marknadskanaler som TripAdvisor och Pinterest. En fråga som ställdes till honom under föreläsningen och som också är en fråga som han ofta får under sina turer är: ”Är det inte svårt att hitta djuren?” På den frågan har han ett stående svar: ”Det svåra är inte att hitta djuren. Det svåra är att hitta kunder som vill betala för att se dem”.

Några röster från utvärderingen av seminariet:
”Jag tycker för det första att både Per och Marcus var väldigt duktiga på att presentera sin information, som i sig själv också var intressant och inspirerande. Jag tyckte att det var klockrent hur de kompletterade varandra i utseende där en kändes mycket business och en mer som att han precis kom från skogen. Det blev en riktigt skön känsla och jag tycker att de jobbade väldigt bra tillsammans och antar att de hade övat på det. Om inte så var det en än mer imponerande insats!”

”Som förstaårsstudent var detta seminarium för mig mkt inspirerande och positivt, föreläsarna var väl förberedda och intressanta att lyssna till. Jag har ingen negativ feedback att komma med, dagen var välplanerad och bra arrangerad, det var väl värt bilresan!”

”Bra föreläsare och de konkreta tipsen var bäst. Hade gärna sett mer av det, rent konkreta tips, på hur man faktiskt ska räkna när man sätter pris på sina resor etc.”

”Bra seminarium och alltid bra att träffa kollegor… Hade kanske förväntat mig ännu mer konkreta tips om hur man närmar sej den utländska marknaden. Researrangörer, resesajter, mässor etc.”

”Jag tyckte att båda föreläsarna var kunniga och inspirerande. Samspelet mellan dem var också givande och kändes genuint. Det är bra med denna typ av lite ”enklare” evenemang. Tidseffektivt och bra, samtidigt som publiken gavs utrymme för en del frågor.”

Presentation – Per Jobs
Presentation – Marcus Eldh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s