Ännu fler sköna naturupplevelser i Västmanland

Idag kvalar åtta nya företag in i Naturens Bästa. Därmed växer märkningens utbud med vildmarksdagar på fårgård i Västmanland, sälsafari och familjedagar i Sörmland, värmländska skogsritter och bäverguidningar, sköna hotellhelger på Kullaberg, skattjakt vid Brösarps backar och öländska vårvandringar och fågelsafari.

Ulvsbomuren Vildmark & Lantliv – fler märkta Västmanländska upplevelser
Goda smakfulla upplevelser går som en röd tråd genom Ulvsbomurens verksamhet. Oavsett om det gäller bästa platsen för vårens tjäderspel eller kvällens gårds- och vildmarksmiddag, så har alla detaljer kvalitetssäkrats. Målet är att skapa den familjära stämningen som gör att du och jag gärna kommer tillbaka.

Ulvsbomuren -press2013

Märkta arrangemang:
* Gårdspaket på Ulvsbomuren.
* Vildmarksupplevelser på Ulvsbomuren.

Läs mer i presentationen av Ulvsbomuren. Kontakt: Hellen Wistrand, 0730-864811

– Naturupplevelser av hög kvalité i närheten av Stockholm är ett av våra främsta försäljningsargument när vi bearbetar utländska researrangörer och återförsäljare. Ägarna Hellen och Thomas är föredömen för hur man kan utveckla högkvalitativa naturupplevelser på ett hållbart sätt, säger Henrik Wester, Turismutvecklare vid Västmanlands Kommuner och Landsting.

– I och med märkningen av Ulvsbomurens arrangemang kan Västmanland stoltsera med 7 arrangörer som har förädlat länets djur- och naturresurser i 21 märkta arrangemang, fortsätter Henrik Wester.

Naturens Bästa
Kvalitetsmärkningen Naturens Bästa har nu visat vägen till Sveriges främsta arrangörer av spännande och sköna naturupplevelser i över tio år.

– Vid sidan av traditionellt friluftsliv på egen hand väljer allt fler kvalitetsmärkt natur- och ekoturism för att komma ut och njuta av svensk natur. Två tydliga tecken är vår växande resklubb och att allt fler väljer att göra någon glad med Naturens Bästas presentkort. Många av våra gäster saknar egen friluftsutrustning, andra känner sig osäkra i naturen på egen hand och en starkt växande grupp vill kombinera det bästa från flera olika världar. Härliga utomhusaktiviteter tillsammans med skönt boende, god mat och ett glas vin på kvällen, säger Per Jiborn, Märkningsansvarig på Svenska Ekoturismföreningen, och avslutar;

– Den här trenden bidrar också till nya jobb och utveckling på landsbygden, bygger broar mellan stad och land och ger skyddad natur ett värde för de som lever på landsbygden. Under de senaste tio åren har svensk ekoturism visat konkreta resultat i form av nya arrangörer, företag som växer och anställer, och inte minst profilerar Sverige utomlands. En utveckling som skulle kunna vara än starkare om villkoren och förutsättningarna för svensk ekoturism förbättras.

Kort historik
Ekoturismmärkningen Naturens Bästa sjösattes för över tio år sedan den 1 februari 2002. Systemet blev den första nationella märkningen av ekoturism på det norra halvklotet och utvecklades i samarbete med ett tjugotal svenska organisationer och myndigheter. Avsändare bakom märkningen är Svenska Ekoturismföreningen som huvudman tillsammans med VisitSweden. Målet är att skapa mer och bättre ekoturism i Sverige.

Naturens Bästa består idag av runt 250 kvalitetsmärkta naturresor från över 80 godkända arrangörer med en omsättning på närmare 300 miljoner kronor inom svensk turism.

För vidare information kontakta:
Per Jiborn, märkningsansvarig för Naturens Bästa.
0490 – 137 50 eller 0733 – 74 59 95

Ulf Lovén, Ekoturismföreningens generalsekreterare.
0708 – 35 22 22

Fria pressbilder & Kvalitetsmärket Naturens Bästa.
Kriteriedokumentet Naturens Bästa 2006 – 2013.

One response to “Ännu fler sköna naturupplevelser i Västmanland

  1. Pingback: Ulvsbomuren i ekoturismens finrum – reportage i Taltidningen | Turism i Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s