En fortsatt satsning på att öka den utländska turismen i Västmanland

Länsstyrelsen ger 542 000 kr till Västmanlands Kommuner och Landsting (VKL) för en fortsatt satsning på att öka den utländska turismen i Västmanland.

VeteMålgruppen är drygt 40 små och medelstora företag i länet inom besöksnäringen – logianläggningar, upplevelseföretag, sevärdheter med flera. De har under tre år fått hjälp med utbildning och att etablera kontakter på internationella marknader, främst i Tyskland och Holland. Nu ger Länsstyrelsen förutsättningar för fortsatt verksamhet även under 2013.

En uppföljning är gjord efter de första tre åren i projektet. En stor del av de deltagande företagen har fått kontakter med utländska researrangörer och kundgrupper de tidigare inte haft. De har resulterat i ökade bokningar från utländska gäster för ett flertal av deltagarna.

– Den positiva reaktionen från företagen är en bidragande orsak till att vi nu stöttar insatserna ett fjärde år, säger landshövding Ingemar Skogö. En annan är att besöksnäringen är en tillväxtbransch. Länet har alla möjligheter att öka turistinkomsterna genom att utveckla upplevelsesektorn, att företagen blir mer ”exportmogna” och att de samverkar mer.

För mer information, kontakta:
Henrik Wester, VKL, 021-39 79 59, henrik.wester@vkl.se
Bo Bernerstedt, Länsstyrelsen, 021-19 51 41, bo.bernerstedt@lansstyrelsen.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s