Turismfunktionen går med i Adventure Travel Trade Association!

Besöksnäringen i Västmanland har ett stort utbud av duktiga, småskaliga företag med som fokuserar på natur och friluftsliv. Många av dem vill komma i kontakt med mindre, nischade researrangörer som säljer kvalitetsprodukter snarare än massturism. För att skapa bättre förutsättningar för företagen att få rätt typer av kontakter på utlandsmarknaden har vi därför inom projektet ”Internationell affärsutveckling utifrån marknadens förutsättningar” gått in med ett regionalt medlemskap i Adventure Travel Trade Association (ATTA).

ATTA-Logo-300x79Vad är ATTA?
ATTA är en global medlemsorganisation för besöksnäringen. Organisationen har över 800 medlemmar och växer för varje år. Syftet med ATTA är att erbjuda medlemmarna en plattform för affärsbaserat nätverkande, omvärldsbevakning och match making med researrangörer och media. Organisationen har tagit fasta på trender som säger att resande i framtiden kommer att handla allt mer om att uppleva platser genom aktiviteter, gärna kopplat till natur och/eller lokal historia och traditioner. ATTA har ett starkt fokus på långsiktig hållbarhet och på turism som katalysator för ökad förståelse för olika kulturer, landsbygdsutveckling och ekonomisk tillväxt.

Vad kan ett medlemskap i ATTA ge oss?
För regionen innebär ett medlemskap bland annat:

 • Rabatter och förtur vid deltagande på den årliga internationella Adventure Travel World Summit som erbjuder möjligheter till personliga kontakter med press och researrangörer från hela världen
 • Tillgång till networking webplats endast för medlemmar
 • Exponering i ATTAs nyhetsbrev
 • Tillgång till publikationer med trendanalyser, branschnyheter etc
 • Gratis deltagande i ”Webinars” – onlineseminarier för kompetensutveckling
 • Möjlighet till exponering i pressreleaser
 • Möjlighet att bjuda in researrangörer till visningsresor
 • Presentation i AdventureTravelNews, som når 35 000 intressenter
 • Med på kontaktlista på www.adventuretravel.biz
 • Rabatter på deltagande vid vissa mässor
 • Rabatter på annonsering

Även företag kan gå med i ATTA
Det finns medlemskap i ATTA för aktivitetsbolag, destinationer, regionala och nationella turismorganisationer samt researrangörer. I Västmanland har företaget WildSweden varit medlem sedan ett drygt år tillbaka. Så här säger WildSwedens ägare och grundare Marcus Eldh om medlemskapet:

– Jag har fått många nya erfarenheter och insikter via ATTA’s företagsrådgivare, seminarier och andra medlemmar. Den stora träffen i Schweiz förra året var otroligt lärorik, jag tänker på det varje dag faktiskt! Vi kan inte utvecklas till något stort om vi bara jämför oss med våra grannar och inte lyfter blicken utanför lilla Sverige. Genom ATTA kan jag jämföra och bli inspirerad av vad som händer i resten av världen.

Läs mer på: www.adventuretravel.biz.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s