VD för Strömsholms kanal sökes

Strömsholms kanal är Sveriges näst äldsta kanal och är en av de bäst bevarade kanalerna i Europa. Strömsholms kanal går från Mälaren i söder till Smedjebacken i norr och har en längd av 110 km, 26 slussar och den går genom 4 kommuner och passerar 14 sjöar. Strömsholms kanal är klassad som riksintresse för sina kultur- och naturvärden.

Strömsholms kanal -slussStrömsholms kanalaktiebolag, vars huvudägare är de fyra kanalkommunerna Smedjebacken, Fagersta, Surahammar och Hallstahammar söker nu en VD/driftsingenjör på heltid.

Du ska som VD inför styrelsen
* ansvara för att farleden hålls öppen och att kanalen med vidhängande fastigheter och mark bevaras i gott skick och att verksamheten utvecklas.
* ansvara för ekonomin och administration.
* ansvara för att avtal eller annan rättshandling som bolaget ingår är korrekta och att arbetet ska följa svenska eller utländska författningar, konkurrensrättsliga regler inom EU etc.
* ha personalansvar för fastanställd och säsongsanställd personal.

Arbetet som VD kräver mycket god samarbetsförmåga eftersom du endast genom samarbete med kommuner, staten, EU, energibolag, privata näringsidkare, turistbyråer etc kan få kanalens verksamhet att nå full potential.

Arbetet förutsätter också att du känner engagemang för de kulturella värdena, har en bakgrund inom fastighets- eller byggnadssektorn, har kunskap och erfarenhet av personal och ekonomiansvar. Sjövana och erfarenhet av regelverk inom sjöfarten är meriterande. Vi ser gärna att du har adekvat ingenjörsutbildning.

Du ska vara initiativrik och självständig men samtidigt lyhörd. Integritet och gott omdöme är en självklarhet.

Vill du veta mera? Ring ordföranden Catarina Pettersson 0220-240 15.

Ansökan skickas till Strömsholms kanal AB, Box 506, 734 27 Hallstahammar senast 2013-04-27.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s