Många nya möjligheter efter möten på Swedish Workshop

Swedish Workshop för den centraleuropeiska marknaden arrangeras av VisitSweden och hölls i år i Düsseldorf. Drygt 40 researrangörer från framför allt Tyskland, Nederländerna, Belgien och Schweiz hade lockats av möjligheten att få veta mer om svenska turismprodukter. Av dessa valde hela 20 arrangörer att boka ett möte med Västmanland – The Essence of Sweden

Swedish Workshop 2013 - DusseldorfVid dessa möten fick vi mycket beröm för vårt sätt att arbeta. Den säljstruktur som byggts upp genom aktivitetsbroschyren gör det lätt för utländska arrangörer att få en överblick av vad som finns att göra i regionen. Eftersom alla deltagande företag i broschyren är eller ska bli bokningsbara online och säljer sina produkter med provision kan arrangörer som arbetar ”on request” boka aktiviteter åt sina kunder direkt. Andra lockas av att kunna utnyttja provisionsmarginalen till att erbjuda sina kunder rabatthäften och specialerbjudanden. Vår nya webbplats som riktar sig särskilt mot researrangörer och som innehåller samma information som den internationella produktmanualen var också mycket uppskattad. Flera arrangörer uttryckte att dessa hjälpmedel kommer att göra deras arbete mycket lättare.

Generellt letar arrangörer från de här länderna självhushåll av hög kvalitet, hotell med mycket förmånliga priser samt aktiviteter främst kopplade till natur. Tyvärr är det dock svåra tider för arrangörer som fokuserar på Norden. Stark krona och dåligt väder gör att många i år väljer att resa till varmare breddgrader. Därför är de flesta arrangörer inte redo att utveckla nya produkter utan måste under det kommande året satsa mest på att bevara de alternativ de redan erbjuder.

Vill du veta mer om vårt internationella arbete? Prata med Åsa Stanaway.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s