Världens dyraste resa såld – går till Fagersta

En lyxtripp runt jorden med stopp i 962 världsarv. Vad som presenterats som världens dyraste resa har just sålts till en man i Kina. Ett tvåårigt äventyr som innefattar besök i såväl Falun som Fagersta. Prislappen landar på nätta 10 miljoner kronor.

Engelsbergs brukResan som lanserades i mars avfärdades som ett rent PR-stunt, skriver The Guardian. Inte ens företaget bakom initiativet väntade sig att någon skulle nappa på den hysteriska lyxresan med en lika hysterisk prislapp.

– När vi släppte resan visste vi inte om den skulle sälja, säger grundaren av sajten VeryFirstTo.com Marcel Knobil till The Guardian.

Fagersta och Falun
I prislappen på 10 miljoner kronor ingår flygresor i business class och boende på de lyxigaste hotellen. Resenären kommer under två års tid att resa jorden runt med stopp i över 150 länder för att besöka världsarven på Unescos lista. Totalt 962 stycken. Med på listan finns 15 svenska världsarv. Bland annat Engelsbergsbruk i Fagersta och Falun och Kopparbergslagen. Schemat är minst sagt packat. Mer än ett nytt världsarv måste bockas av varje dag för att få resplanen att gå ihop.

Men det var inget som avskräckte den än så länge anonyma köparen från Kina. Mannen antog utmaningen och är nu i full färd med förberedelser inför avresan i början av nästa år.

Källa: expressen.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s