Besök av Life Through a Lens

Förra veckan hade Västmanland besök av Kate och Marcus Westberg från Life Through a Lens. De reser runt i världen för att fota natur och vilda djur. De har publicerat flera uppmärksammade reportage i National Geographic och många andra magasin och media, tidigare med stor tonvikt på Afrika.

Life Through a LensNu reser de runt i Sverige, Grönland och Spetsbergen för att skildra den nordiska naturen. Resan började hos WildSweden där de under en vecka fotade älgar, bävrar, ekorrar, valborgsfirande, solnedgångar, vårblommor, herrgårdar och sjöar. De besökte även BirdSafariSweden där de fick vara med på orrspel och ringmärkning av en slaguggla. Se en del av resultaten på deras Facebook-galleri.

I Sverige ska de också porträttera vandring längs Kungsleden. De kommer även tillbaka till våra delar av Sverige senare i sommar för att fota älgtjurar med horn och björnar från gömsle.

Sverige är sakta med säkert på väg att kliva fram som en destination för viltskådning. Det innebär att avfolkningsbygder som Skinnskatteberg som tidigare livnärt sig på gruvindustri nu har möjlighet att med sina vilda djur och vacker natur bli ett av stoppen för framtida safariresenärer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s