Swedish Welcome – hundratals sökande till ny yrkesroll

Rekryteringen av rådgivare till Swedish Welcome pågår för fullt och intresset har varit stort. Totalt har ca 750 personer sökt sig till den nya yrkesrollen.

Swedish Welcome -rådgivare2Uppbyggnaden av den nya organisationen Swedish Welcome har pågått under några månader och flera olika rekryteringsprocesser är i gång. Men intresset har varit störst för den helt nya yrkesrollen rådgivare. Rekryteringskampanjen har enbart skett via sociala medier och nått hela 234 000 människor via Facebook.

– Det har varit ett enormt intresse. Totalt har vi fått cirka 1000 ansökningar för samtliga tjänster och vi befinner oss i en fas där vi har börjat intervjua kandidater till tjänsten som rådgivare. Många säger sig ha sökt tjänsterna just för att vara med och bidra till en förändring, berättar Jonas Oldmark verksamhetschef på Swedish Welcome.

Bedömning och rådgivning
Rådgivarnas uppgift är att kvalitetssäkra småskaliga boende- och upplevelseföretag i Sverige och ge goda råd för ännu bättre gästuppplevelser och en hållbar utveckling. Totalt ska sju stycken rådgivare rekryteras. Rollen ställer krav på social förmåga, lyhördhet och sinne för både detaljer och helhet.

– Man kan nästan beskriva det som att vara en kritisk vän. Som vågar ge de där råden man måste höra. Men viktigast av allt är dock förmågan att entusiasmera och skapa energi. De företag som möter rådgivarna ska få kraft att genomföra de förändringar som behövs, menar Jonas Oldmark.

Rekryteringen planeras att vara avslutad till sommaren och rådgivarna utbildas i systemet under hösten 2013. I januari 2014 kommer verksamheten att rulla igång med ambitionen att möta ungefär 700 turistföretag. Målet är att nå minst 4000 turistföretag i landet år 2020.

Nationell satsning
Arbetet för en hållbar besöksnäring påbörjades redan 2009 av Västsvenska turistrådet och ett samarbete inleddes med Tillväxtverket. Genom Västsvenska turistrådet samt turistorganisationer i Jämtland/Härjedalen, Västmanland, Småland och Södermanland har nu arbetet gått vidare till nästa fas och lanseras nationellt under namnet Swedish Welcome – ett rådgivningssystem som ska säkra kvalitet, bättre gästupplevelse och hållbar utveckling. Tillväxtverket finansierar satsningen med 10 miljoner under 2013.

Läs mer på www.swedishwelcome.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s