Visningsresa för Wildlife Worldwide

Förra veckan hade Västmanland och Gävleborg besök av Brian Wood och Nick Garbutt från Wildlife Worldwide, båda med många års erfarenhet som researrangörer och guider runtom i världen. WildSweden tog hand om gästerna och visade dem runt på boendeanläggningar och olika safariturer, bland annat älg, bäver, varg, uggla, tjäder och björn. Resan började i Västmanland och avslutades med björnskådning i Hälsingland.

Wildlife WorldwideWildlife Worldwide har arrangerat viltskådningsresor i 21 år och är den största arrangören i Storbritannien av skräddarsydda viltskådningsresor. De säljer allt från isbjörnar på Arktis och valar i Canada till noshörningar i Nepal och Pingviner i Argentina. De säljer även redan björn- och vargskådning i Finland med stor framgång. Sverige är än så länge en vit fläck på deras karta.

Det började med att de hörde av sig till Marcus Eldh på WildSweden för att se om de kunde träffas för att diskutera ett samarbete. Marcus hänvisade då till Åsa Stanaway som han visste var på väg till World Travel Market i London våren 2013. Med sig på mässan har Åsa produktmaterial från WildSweden eftersom de är en del av den internationella satsning som VKL driver sedan några år. Åsa bestämde träff med Teresa från Wildlife Worldwide som intresserat tog del av WildSweden’s utbud av viltskådningsresor och hur de arbetar. Via epost bjöd Marcus sedan in Wildlife Worldwide till en visningsresa så att de själva kan få en chans att se hur de arbetar.

Under fem dagar fick Brian och Nick uppleva så mycket som möjligt av det regionen har att erbjuda vad gäller vilda djur. Särskilt intresserade var de av att kunna fotografera vilda djur, men även skådning med kikare. Många av djuren finns kring Skinnskatteberg men en klar fördel är också att vi även kan visa upp björn bara 3-4 timmar härifrån. Mysiga boendeanläggningar med helpension och flexibilitet vad gäller mattider och matsäckar är en grundförutsättning. Guidning på engelska och transfer i minibussar är också ett krav. En klar fördel är att vi har mycket att erbjuda bara 2 timmar från London med flyg och sedan 2-3 timmar med bil.

Tillsammans med WildSweden ska nu Wildlife Worldwide sätta ihop olika program som ska erbjudas på den brittiska marknaden med start under 2014.

Direkt efter hemkomst efter resan skickade Nick detta epost:
Dear Marcus,
Thank you so much for you wonderful hospitality last week. I really enjoyed the various wildlife watching and photography options that you have generated and showed us. We were also very impressed with Hakan and Eva at Vargas Lodge and also managed to visit the bear hide built by Peo Carlsson. Brian and I have chatted through ideas and we feel sure that it will be possible to offer a photographic tour, perhaps starting next year. I will chat through the options and refine the ideas with other colleagues at Wildlife Worldwide and we will be in touch again shortly.

Best wishes, Nick

– Det här är ett klockrent exempel på ett väl fungerande samarbete inom besöksnäringen och hur vårt internationella arbete skapar bättre förutsättningar för affärer mellan regionens företag och internationella återförsäljare,  säger Henrik Wester.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s