Naturfordon öppnar Ängsö naturreservat för fler

Ängsö är ett välbesökt naturreservat utanför Västerås som erbjuder vackra naturstigar, unik kulturmiljö och inte minst de historiska omgivningarna runt Engsö slott. Men promenaderna i terrängen är ibland krävande och därför lanserar Westmannastiftelsen i samarbete med en entreprenör som första naturreservat i landet en lösning som gör att fler människor kan njuta av Ängsö.

Zoom -ÄngsöI sommar gör Westmannastiftelsen Ängsö tillgängligt för fler utan att behöva göra åverkan i naturen.

– Vår uppgift är att göra den västmanländska naturen tillgänglig för så många som möjligt och det bästa är naturligtvis att människor gör det till fots, men om nu det inte går så har vi sedan tidigare anlagt kortare banor med grus och spång. Nu tar vi ytterligare ett steg genom att låta en entreprenör hyra ut ett miljövänligt och tyst elfordon som inte skadar terrängen, säger Magnus Ekblad, förvaltare på Westmannastiftelsen.

Lars Johansson som driver ”Access To Adventure” och med Kungsbyns Djurpark sex [zoom]uphill erbjuds nu även personer med funktionsnedsättning äventyr och upplevelser på Ängsö.

– En familj kan från Kungsbyns Djurpark eller med transportbåt från Västerås komma till Ängsö och därifrån fortsätta med zoom ut i reservatet och till och med övernatta i ett fullt utrustat tältläger!

– Det är fantastisk att fler nu får möjlighet att uppleva naturen på sina egna villkor, säger Vicki Skure-Eriksson som är styrelseordförande i RBU Västmanland och som länge väntat på att familjer där någon har en funktionsnedsättning också kan komma ut i naturen.

Företaget Zoomability AB som utvecklat och säljer [zoom]uphill har stora planer.

– Zoomuphill har en patenterad och unik konstruktion som gör att den har revolutionerande köregenskaper i svår terräng, säger företagets VD, Björn Larsson.

– Cirka 5 % av befolkningen i Sverige och andra länder upplever att de har svårighet att gå längre sträckor eller i terrängen men de ses inte alltid av sig själva eller av samhället som funktionsnedsatta. Vår vision är att erbjuda rörelsefrihet för alla, överallt, avslutar Björn Larsson.

– Finns det något som heter ”naturfordon” så är det zoomen och vi hoppas att många kommer till Ängsö för att ta del av detta helt unika erbjudande, avslutar Magnus Ekblad på Westmannastiftelsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s