Tyskar är inte intresserade av älgar!

Sedan 2003 har viltskådningsföretaget WildSweden har tagit emot besökare från mer än 75 länder på olika safariturer för att möta älgar, vargar och bävrar i Bergslagens djupa skogar. Långväga besökare har kommit från både Burma och Nordkorea, men en majoritet av gästerna är svenskar, britter, holländare och fransmän.

Marcus Eldh”En vanlig missuppfattning är att vi har mycket gäster från Tyskland, men jag kan intyga att just tyskarna turister lyser med sin frånvaro”, säger Jan Nordström, guide på WildSweden.

Under sommaren 2013 firar WildSweden 10 år som safariarrangör med extra spännande jubileumsturer på några få utvalda datum. Förutom att dessa turer är extra långa så kommer även några av Sveriges mest framstående forskare och experter på vilda djur att vara med. De bjuder självklart också på bubbel och tårta i skogen. Läs mer om WildSweden’s jubileumsturer.

Marcus Eldh är grundare till WildSweden. Det här är Marcus historia hur allt började:
Det började med att jag reste runt i Indonesien under 2002. Jag var intresserad av natur och hängde på flera Orangutang-safaris när jag var på Sumatera. Regnskogen var imponerande men det som inspirerade mig allra mest var de hårt arbetande naturguiderna. Viltskådningsturer skulle lätt kunna göras i de svenska skogarna…

Så fort Marcus kom hem gick han direkt in på turistbyrån i Västerås för att se hur det skulle vara möjligt att gå vidare. Inne på turistbyrån befann sig ett par från Österrike som frågade personalen var de kunde se vilda älgar och fick höra att de blev rekommenderade att åka till Skansen! Skogens är ju full av älgar, varför skickar vi turisterna till en djurpark? Det var då Marcus bestämde mig för att börja erbjuda guidade turer med älgsafari i Västmanlands norra länsdelar, kring Skinnskatteberg. Han gjorde en enkel webbplats och redan inom några dagar hade han sin första bokning från en ryss och ett österrikiskt par. Den första turen var inbokad! Älgsafarin gick bra och de lyckades se fem älgar den kvällen.

Marcus vaknade upp nästa morgon och insåg att han hade startat en ny karriär som viltskådningsguide, inspirerad av orangutang-guiderna i Indonesien. Sedan dess har verksamheten utvecklats med flera safariturer med olika boende alternativ, från Kolarkoja i Kolarbyn till Färna Herrgård och spa.

Mer information om WildSweden.

One response to “Tyskar är inte intresserade av älgar!

  1. Under mina mer än 15 år i Tyskland har jag funnit det tyska intresset lustigt stort. Även om tyskarna kanske inte åker på safari, är älgar populära och vad som brukar förknyppas mest med Sverige (möjligen efter snö och Ikea). Man kan ta ”Elchtest” som ett gott exempel. Överhuvudtaget är det fövånande många som semestrar i Sverige, gör långa utläggningar över de tänker åka inom några år när de småpratar med mig, eller tillfälligt har en släkting som numera bor i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s