20 kvalitetsmärkta arrangemang i Västmanland

De kvalitetsmärkta naturupplevelserna i Västmanland blir allt fler. Förra veckan lanserade tre nya arrangemang som är kvalitetsmärkta med Naturens bästa. Naturens bästa är helt enkelt de bästa naturresorna i Sverige. Ett roligare resande – för alla inblandade.

Ulvsbomuren -svamphelg, Staffan WI Västmanlands storskogar, två timmar väster om Stockholm, möts vildmark och lantliv, men även brukshistoria och modern landsbygd. Här på gården sätts de lokala smakupplevelserna i främsta rummet, tillsammans med professionellt värdskap och gedigen kunskap om traktens vilt och fågelliv. Ett uppskattat kvalitetsalternativ för nära familjer, tajta konferensgrupper och kompisgäng.

Två sommar och en vinterupplevelse…

Vild vällust i storskogen
Upptäck skogens alla ljud, spår och lämningar tillsammans med en kunnig vildmarksguide. Pusta ut på gårdens uteplats med utsikt över betade fårhagar och njut sedan av en smakfull och exklusiv vildmarksmiddag där skogens skafferi blandas med det som fårgården själv producerar.

Svampigt värre
Ute i Västmanlands storskogar är det ofta oplockat, och goda svampår bjuds det på ett överflöd av sommar- och trattkantareller, Karl Johan och både svart och gul trumpetsvamp. Sämre år blir det ändå något i svampkorgen, eftersom guiden kan sin skog utan och innan. På kvällen dukas sedan en trerätters viltmiddag upp som förgyller vilken vildmarkstillvaro som helst.

Nattens händelser i snön
Efter ett snöfall blir storskogen som en öppen bok. Spårlöpor, vingavtryck och revirmarkeringar avslöjar vem som har gjort vad och ibland även varför. En erfaren spårguide kan läsa och förklara tecknen i snön. Berättelser om varelser som återkommer när kvällens viltsupé serveras med flämtande stearinljus i den smidda ljuskronan och gnistrande snö utanför fönstret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s