Vilka är Västmanlands bästa gröna resmål? – tipsa och tävla

Vilka är de gröna besökspärlorna i Västmanland? Det vill SJ ta reda på i en riksomfattande tävling där resenärer och andra tipsar om de bästa resmålen med miljöprofil.

Lilla Gröna Västmanland -trollslända– Vi vill att fler ska upptäcka det fantastiska semesterland som Sverige är. Vi vill särskilt ta fram de hållbara, gröna resmål som finns – både kända och okända. Vi kommer att samla alla i en grön guidebok, men vi behöver våra resenärers hjälp med tips om de lokala pärlorna, säger Erica Kronhöffer, hållbarhetschef på SJ.

Målet är att få fler att upptäcka vilka fantastiska platser, restauranger, serveringar, hotell, vandrarhem, konferensanläggningar, upplevelsearrangemang och andra attraktioner med miljöprofil som finns i Sverige.

Och vem är bäst på att svara på den frågan om inte SJs hundratusentals resenärer? Tillsammans med dessa vill SJ skapa ”Resenärens Lilla Gröna”. En guidebok som visar vägen till kända och okända smultronställen i hela Sverige.

Nu vill SJ att alla ska tipsa om trevliga resmål med miljöprofil i det egna länet. Tipsen har chans att vinna tågbiljetter eller biljetter till ABBA-muséet i Stockholm och de bästa tipsen kommer att samlas i den kommande resguiden i pocketformat ”Resenärens Lilla Gröna”.

Dessutom kan flera ställen exponeras på SJs Facebook-sida och en speciell kampanj-sida under insamlingsperioden som pågår fram till 15 augusti.

Det ställe som du tipsar om får gärna ha:
* ekologisk inriktning och fokus på ekologisk mat, produkter eller upplevelser
* servering eller försäljning av småskaligt mathantverk, gärna närproducerat
* miljömärkning med KRAV eller Svanen

– Stället behöver inte ha miljömärkning, det avgörande är om verksamheten har en grön profil. SJs mål är att uppmuntra alla som driver en verksamhet med miljöinriktning, säger Erica Kronhöffer.

Så här gör du:
Välj ditt favoritställe, skriv en motivering (max 200 tecken) på SJs kampansajt eller mejlas till: lillagrona@sj.se. Sista dag är 15 augusti.

Senare i höst koras de tio bästa gröna tipsen i landet och därefter samlas alla de bästa tipsen länsvis i ”Resenärens Lilla Gröna” som kommer att finnas både som nedladdningsbar pdf och som tryckt resguide.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s