Två helt nya webbplatser för besöksnäringen i Västmanland har lanserats

Igår lanserades de nya versionerna av webbplatserna vastmanland.se och bokavastmanland.se. Webbplatserna finns på två språk, svenska och engelska, och är till för de företag och organisationer som erbjuder upplevelser, boende, förtäring och andra tjänster inom besöksnäringen i Västmanlands län.

vastmanland -hemsidaUtgångspunkten har varit att skapa ett innehåll som främjar de enskilda aktörernas närvaro på Internet. Bärande funktioner är Google+ Places, evenemangskalendern, säljsystemet och TripAdvisor.

Interaktiv karta
Alla aktörer som är aktiva på Google+ Places visas på den interaktiva kartan utifrån kategorierna Uppleva, Bo, Äta och Resa. Dessutom visas alla de evenemang som finns med i Evenemangskalendern, förutsatt att man har angett gps-koordinaterna för evenemanget. Är du inte aktiv på Google+ Places och vill ha stöd för att komma igång? Kontakta Pia Axelsson, pia.axelsson@vkl.se.

Evenemangskalender
Den länsövergripande Evenemangskalendern som samlar alla evenemang i länet. Kalendern administreras av turismorganisationerna i länets kommuner och har en framträdande roll på webbplatsen. Läs mer och registrera era evenemang här.

TripAdvisor
Webbplatserna visar slumpvis de bäst rankade aktörerna beroende på vilka sidor som visas. Är du inte aktiv på TripAdvisor och vill ha stöd för att komma igång? Kontakta Pia Axelsson, pia.axelsson@vkl.se.

Tre annonsytor
Annonserna används exklusivt för de aktörer som deltar i Turismfunktionens internationella arbete på nivå 1 och 2. Berörda aktörer kontaktas inom kort för mer information.

Boka din upplevelse här
Den s.k. varukorgen länkar besökaren vidare till bokavastmanland.se som baseras på länets gemensamma säljsystem. Systemet administreras av Nordic Travel. Läs mer här.

Utvalda upplevelser
De utvalda upplevelserna är de erbjudanden som finns med i aktivitetsbroschyren och Turismfunktionens internationella arbete på nivå 1 och 2.

Vi ska bli tätast och bäst i landet
Turismfunktionens mål är att besöksnäringen i Västmanlands län ska bli bäst i landet på att nyttja befintliga digitala kanaler för att öka omsättningen i näringen. Vi planerar flera olika insatser under hösten och nästkommande år för att stötta de enskilda aktörerna i deras utveckling. Vill du veta mer? Kontakta Henrik Wester, henrik.wester@vkl.se.

One response to “Två helt nya webbplatser för besöksnäringen i Västmanland har lanserats

  1. Pingback: Turism i Västmanland – 2013 in blogging | Turism i Västmanland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s