Att förstå och hantera bilder för ökad försäljning – ”En av de bästa kurserna jag deltagit på”

Tillgången till bilder med rätt kvalitet och som riktar sig mot en specifik målgrupp är många gånger avgörande för hur bra försäljningen av en produkt går.

Att förstå och hantera bilderFör att få fler av länets turistföretag att arbeta professionellt med bilder arrangerar Turismfunktionen en tvådagarsutbildning som startade den 22 augusti. Kursledaren Ulrik Södergren, DigitalFotografen, inledde med att förklara varför bilder är viktigt.

”Bilden gör att ditt budskap syns! Mottagaren ser ALLTID bilden först, därefter bildtexten och texten nära bilden. Bilden är ingångsporten!”

Deltagarna fick bland annat beskriva ”Vilket motiv associeras med er anläggning/ort? Vad känner man igen och kommer ihåg en månad senare?”.

Internationell researrangör
Rachel Jelley från Sunvil Discovery gjorde en mycket uppskattad presentation om hur de arbetar och vad som krävs för att kunna sälja internationellt. Rachel frågade bland annat.

“Varför ska någon välja att åka till er destination/region? Ni får inte nämna älgar, röda stugor med vita hörn, lokal mat, …”

Några kommentarer från deltagarna
* Entusiasmerande från båda föredragshållarna, får känslan ”vill jobba med det”.
* Mycket av det de gick igenom kan knytas direkt till verksamheten.
* Bra med hemuppgift för att konkretisera lärdomen.
* En av de bästa kurserna jag deltagit på.

Deltagarnas individuella arbete fortsätter till nästa kurstillfälle den 11 februari med en hemuppgift och självstudier utifrån Fotokurser på DVD. Målet med hemuppgiften är att deltagarna ska ta fram tio fräscha och riktigt bra bilder som kan använda i deras marknadsföring.

Ulrik Södergren -presentation
Rachel Jelley -presentation

Vi planerar att genomföra fler utbildningar i ämnet under 2014. Är du intresserad av kommande seminarier/workshops eller vill du ha vårt nyhetsbrev? Kontakta Pia Axelsson på pia.axelsson@vkl.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s