Svenska turistgalan 2013 -program & anmälan

Var står svensk turistnäring idag och vad behöver vi utveckla för en hållbar framtid? Vad innebär en hållbar och innovativ turismutveckling? Temat på Svenska Turistgalan 2013 är ”Green Innovation”.

Svenska turistgalan 2013Välkommen till en inspirations- och kunskapsdag med ett spännande program som stimulerar till nya idéer, innovativa lösningar och utbyte av kunskap!

Program
Under förmiddagen presenteras ett nationellt perspektiv kring hållbar turismutveckling relaterat till innovation och under eftermiddagen bidrar världskända talare till ett internationellt perspektiv om Sveriges position i förhållande till den globala utvecklingen. Här ges en sammanfattning av dagens program.

Kl 10:00-11:00
 Det svenska kulturarvet mot innovativa turismupplevelser
Medverkande från Kalmar Slott, Fredriksborgs Fästning, Restaurang Hjerta, VisitSweden, Swedish Welcome, Statens fastighetsverk och Kulturdepartementet.

Kl 11:00-11:20
 Hållbara turistresor tillgängliggör Sverige
Medverkande från Åre Destination och Trafikverket.

Kl 11:20-11:45 Framtidens digitala möjligheter med avrundande paneldiskussion
Medverkande från MoMA (Museum of Modern Art i New York), i samarbete med NODEM, Interactive Institute Swedish ICT, Riksutställningar och Stadsmuseet. Samt spännande case från British Museum och Avesta.

Kl 11:45 PRISCEREMONI – Årets innovation 2013
Medverkar gör jury Maria Dahl-Torgerson från Vinnova and Paula Lembke, PRV samt fjolårets vinnare Spaceport Sweden.

Kl 12:00-13:00 Lunch och mingel

Global tourism innovation summit (13:30-17:00)
Framtiden är innovation! Innovationsförmåga kan skapa underverk för turismens och världens utveckling! Med Teo Härén, kreativitetsexpert.

Senaste nytt från NASA: Om teknik- och kunskapsöverföring från rymdområdet till jorden och turistnäringen för exempelvis gröna byggnader och hållbara städer. Med Dr Michael Flynn, NASA.

Telluride i USA: Om utmaningarna med hållbar destinationsutveckling, säsongsvariation och att kunna erbjuda attraktiva produkter både sommar- och vintertid. Med Michael Martelon, President & CEO, Telluride Tourism Board.

Ruhrområdet i Tyskland: Om förvandlingen från gruvor, tung industri och alarmerande miljö till ett levande kulturlandskap och nya turistprodukter i Ruhrområdet. Med Axel Biermann, VD Ruhr Tourismus.

Down To Earth for Tourism: Svensk turisminnovation tar ett stort steg ut i världen. Med rymden som katalysator och med ”the astronaut lifestyle” i sikte, kan innovativa lösningar revolutionera hållbar turismutveckling! Med Cordula Wohlmuther från UNWTO, Cecilia Hertz VD på Umbilical Design och Jan Lundin på Rese- och Turistnäringen i Sverige.

Utmaningar och möjligheter: De senaste trenderna och utvecklingen inom den globala turismen – världens snabbaste växande näring. Med repr. från FN:s turismorganisation World Tourism Organization (UNWTO).

Kl 16:30 PRISCEREMONI – TRIP Global Award till ”Den bästa upplevelsen i Sverige”
Utses i kategorierna utländska samt svenskarnas röst. Prisutdelare: Annie Lööf, näringsminister, Näringsdepartementet.

Galakväll (20:00-00:00)
Kvällen bjuder på coctailmingel med tilltugg, underhållning och prisceremoni för TRIP Award – Årets uppstickare, comeback och bäst marknadsföring/distribution.

Plats Dag: China Teatern vid Berns Salonger, Berzelii Park, Stockholm.
Plats Kväll: Ambassadeur, Kungsgatan 18

Datum: 4 december 2013

Tid: Kl 09:00-17:00 samt galakväll kl 20:00-00:00.

Kostnad: 1 695 sek, exkl moms (dag och kväll, inkl lunch, kaffe och coctailmingel)

För detaljerad information om programpunkter och anmälan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s