Turista i gruva eller trädtopp

Glöm husvagn eller charter – nu ska det vara spektakulärt på semestern. Jakten på det spektakulära boendet har blivit en drivkraft för oss när det kommer till semestern.

Gruvsvit2Tvärsnytt uppmärksammar idag trenden genom ett reportage där bland andra Henrik Wester, Turismchef, Västmanlands Kommuner och Landsting medverkar.

-Det finns en pågående trend just nu, vi söker upplevelser i någon form på semestern. Det räcker inte bara att bo på en campingplats, vi vill gärna bo lite unikt. Vi vill ha något att berätta, och kanske skryta om, när vi kommer tillbaka från semestern, säger Henrik Wester på Västmanlands Kommuner och Landsting.

Sala – en av orterna med cocktailturism
På flera platser i landet finns den här typen av unika boenden. Utanför Boden finns ett boende med trädkojor i olika utformning, i Jukkasjärvi finns ishotellet, Västerås har ett hotellrum under vattenytan i Mälaren och i Sala har man gruvsviten, 155 meter ner i urberget.

-Det finns ett uttryck som kallas ”cocktaliturism”, och gruvsviten har väl ett högt ”cocktalivärde”, säger Katarina Litzén som är VD för Sala Silvergruva. Man kan berätta om sin övernattning när man kommer hem, nästa gång man går på fest.

Se reportaget.
Aktuell pressrelease med mer fakta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s