ATWS 2013 – skapar möjligheter till nya affärer

Den 29-31 oktober pågick Adventure Travel World Summit (ATWS) i Swakopmund, Namibia. ATWS är ett årligen återkommande event som samlar 650 personer inom äventyrs- och naturturism från hela världen och arrangeras av Adventure Travel Trade Association (ATTA). Syftet är att hitta nya affärsrelationer men också att diskutera trender, utmaningar och hållbara sätt att utveckla besöksnäringen.

ATWS2013 -Media ConnectÅsa Stanaway och Henrik Wester deltog under kongressen för att bland annat träffa personer inom media och researrangörer som är intresserade av Skandinaviens närmsta vildmark. Under den sk Media Connect hade vi fyra minuters möten med ett tjugotal personer som skriver, fotograferar och filmar över hela världen. På Media Connect hann vi med ett tjugotal möten och intresset var genomgående stort. Vid mötena utgick vi från två olika intressen som båda har något gemensamt, nämligen närheten och dynamiken kring Stockholm. Antigen berättade vi om den tillgängliga vildmarken och möjligheterna till t ex vargsafari och unika boenden, eller så berättade vi om regionen som ett bra exempel på svensk historia ända från vikingatid via industrihistorien till den moderna svenska historien – en berättelse som aldrig tidigare har paketerats.

Förutom kontakterna med media träffade vi dagligen researrangörer som är intresserade av att sälja produkter från vår region. Inom ett par veckor återkommer vi till alla nya kontakter med produktförslag, bilder, utkast på texter och kontaktuppgifter till de aktörer som är av intresse. Även om de flesta kontakter är långsiktiga har vi redan fått några snabba resultat, t ex en nationell amerikansk TV-kanal som vill titta vidare på möjligheter att göra ett program om Sverige med utgångspunkt i våra produkter.

Läs även de tre tidigare inläggen ”Adventure Travel World Summit 2013” på Facebooksidan ”Turism i Västmanland”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s