Sverige är ett av de tio bästa länderna att besöka 2014

Reseförlaget Lonely Planet publicerade nyligen sin årligt återkommande lista över nästa års tio hetaste resmål. Sverige tog fjärde platsen efter Brasilien, Antarktis och Skottland men före bland andra Malawi, Mexiko och Malaysia.

Karmansbo33”Tack vare författaren Stieg Larsson, har de flesta en känsla för Sverige, och även för de avlägsna norra delarna – där det är kallt, vackert och lite skrämmande. Sverige kliver nu fram med en ny popkulturell identitet. Kanske är det inte helt av en slump, som det nordliga Sveriges största stad Umeå blivit europeisk kulturhuvudstad 2014.

Sedan är det maten. Huvudstaden har länge varit en trendig destination av högsta klass för seriösa gourmander och djärvt experimentella kockar, men på sistone har det svenska kökets rykte och inflytande spritt sig bortom landets gränser.

Med tanke på att svensk matkultur är nära knuten till lokala råvaror (det må vara skaldjur, vilt, bär, örter eller regionala ostar), känns det helt motiverat att besöka källan för all denna goda mat.”

www.lonelyplanet.com/travel-tips-and-articles/lonely-planets-best-in-travel-2014-top-10-countries#ixzz2jgJvLHga

Lonely Planet är ett av världens mest respekterade förlag inom resor och guider. Deras hemsida http://www.lonelyplanet.com har mer än 10 miljoner besökare varje månad. Att synas högt upp på listan över bästa resmål kan inte överskattas, inte heller den effekt det har på svensk turism, hotell- och restaurangnäring.

– Det är riktigt roligt och bra att den svenska maten lyfts fram på den här listan. Det hade inte varit möjligt utan alla kockar och producenter som levererar matupplevelser i världsklass. VisitSweden har jobbat med att sprida bilden av Sverige som matland under de senaste tre åren, och därför är det kul att Sverige får den uppmärksamhet i internationella medier, inte minst på Lonely Planets lista, som Sverige förtjänar, säger Ami Hovstadius, som är projektledare för matlandet på Visit Sweden. Det här är också en fantastisk möjlighet för hela besöksnäringen att vidareutveckla fler matupplevelser för alla hungriga besökare.

Läs hela artikeln på matlandet.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s