Vår affärsutvecklingsprocess utvecklas vidare under 2014 – är ni med?

Turismfunktionen arbetar på uppdrag av föreningens medlemmar i nära samverkan med turismnäringen i Västmanlands län. Verksamheten utgår bland annat från de mål och strategier som framförs i Västmanlands läns regionala utvecklingsprogram och Den nationella strategin för svensk besöksnäring.

ATWS2013 -Media ConnectLänsstyrelsen i Västmanland stödjer en utökning av Turismfunktionens arbete under 2014 genom att delfinansiera projektet ”Affärsutvecklingsprocess för turismnäringen i Västmanlands län 2014-2016” under 2014.

Syfte och målgrupp
Projektet har två syften. Det ena är att få fler växande företag inom turismnäringen genom att främja aktörernas etablering på den internationella marknaden. Detta skall ske genom utveckling av produkter utifrån uttalade erfarenheter, krav och önskemål från etablerade resebolag och researrangörer på utvalda internationella marknader. Det andra syftet är att ge företag och andra organisationer inom turismnäringen konkret vägledning för att skapa bättre upplevelser, som motsvarar eller överträffar gästernas förväntningar på ett sätt som bidrar till ett hållbart samhälle och att Sverige blir en ledande nation inom turism. Detta kan ske genom en aktiv medverkan i utvecklingen av ett nationellt kvalitets- och hållbarhetssystem och att turismnäringen i länet ges möjlighet att ta del av rådgivningar och de utvecklingsmöjligheter som organisationen ger.

Målgruppen är alla de aktörer som verkar inom turismnäringen. Majoriteten av företagen finns på landsbygden. Det som begränsar möjligheten att medverka är deras individuella förutsättningar och ambitioner att utveckla exportmogna produkter och verksamheterna mot ett hållbart samhälle.

Projektets mål
Det övergripande målet är en hållbar och mer lönsam turismnäring i Västmanlands län. Detta sker genom att företagen säljer fler exportmogna produkter och att de utvecklar verksamheterna utifrån ett officiellt kvalitets- och hållbarhetssystem för Sveriges turismnäring. Strategin är att skapa processer och affärssamarbeten som utvecklar företagen på ett hållbart sätt.

De detaljerade målen är:
* 33 deltagande företag/organisationer.
* 2 kunskapshöjande seminarium/workshops/studieresor.
* 10 produkter till försäljning på internationella marknader.
* 20 företag/organisationer som aktivt arbetar med kvalitet och hållbarhet.

Kvalitativa mål
* Turismfunktionen är den självklara partnern då en internationell aktör vill samverka för att utveckla turismnäringen i Västmanlands län och Stockholm-Mälardalsregionen.
* Turismfunktionen fungerar som inspiratör, mötesplats och en funktionell resurs när det gäller att utveckla såväl nya som befintliga turismsmål och att stödja dem i deras internationella utvecklingsarbete.
* Turismfunktionen bidrar till utvecklingen av en hållbar turismnäring i Västmanlands län.
* Turismfunktionen är en kvalitets- och affärsutvecklande resurs för turismnäringen i Västmanlands län.

Projektet pågår under perioden 1 januari till 31 december 2014 och finansieras av Länsstyrelsen i Västmanlands län, Västmanlands Kommuner och Landsting samt deltagande företag.

Läs mer i projektplanen.
Läs mer om hur ni kan medverka i Affärsutvecklingsprocessen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s