Ny profilstark naturnära logi

Nu utökas Naturens Bästas utbud av naturnära boende med två ytterst välmeriterade företag som erbjuder udda och exklusivt boende. Både Kolarbyn Eco-Lodge och Granö Beckasin har nominerats till Stora Turismpriset, lockar årligen allt fler utländska besökare och värnar aktivt om bygdens naturliga kulturskatter.

Kolarbyn32Kolarbyn Eco-Lodge är en ekoturismarrangör i Västmanland, som har tagit plats på flera svenska och internationella topplistor över udda boende och hållbar turism. Tidigare drevs verksamheten av Marcus Eldh (WildSweden), men när hans guidningar till älgar, bävrar och vargar blev allt fler, knoppades Kolarbyn av och blev ett nytt företag. Nu väljer även Andreas Ahlsén, den nya ägaren till Sveriges mest primitiva vandrarhem, att kvala in i Naturens Bästa med Kolarbyns naturnära boende.

Med sina hotellrum bland trädtopparna vid Umeälven erbjuder även bygdeföretaget Granö Beckasin ett exklusivt naturnära boende. Något som kompletteras med enklare logi i form av camping och stugor, samtidigt som man satsar på att bygga upp ett kvalitetsmärkt utbud av timmerflottsfärder, skogsupplevelser, cykelturer, hundspann och olika vinteraktiviteter.

– Den här gången utökas vår skara av godkända arrangörer med två mycket välmeriterade företag. Något som vi är mycket stolta över och som breddar vårt kvalitetsmärkta utbud av naturnära boende, säger Per Jiborn, märkningsansvarig på Naturens Bästa.

Både Kolarbyn och Granö Beckasin har varit kandidater till Stora Turismpriset, och man lockar årligen en växande grupp utländska besökare. Kolarbyn Eco-Lodge har tillsammans med sin partner WildSweden under tio år noterat besök från 76 olika länder, medan Granö Beckasin i huvudsak har fokuserat på gäster från Schweiz, Österrike och Tyskland. Det är också två företag med ett stort engagemang i traktens utveckling. Granö Beckasin vårdar arvet från bygdens fågelvän i form av tusen uppstoppade fåglar och i Kolarbyn brinner varje år en traditionell mila i samarbete med några av ortens åldersmän.

– Ekoturism handlar inte bara om att visa vägen till unika naturupplevelser, utan också om att vårda och värna traktens natur- och kulturarv. En utmaning som dessa två arrangörer har tagit på fullaste allvar, avslutar Per Jiborn.

Källa: naturensbasta.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s