Nya turistrådgivare snart i arbete!

Swedish Welcome är en utvecklingsinsats för svensk besöksnäring som fokuserar på både kvalitet och hållbarhet. Genom bland annat besök av en ”hemlig gäst” får företag eller organisationer en objektiv utvärdering och tips för verksamheten. I vår tar projektet ett stort steg framåt då sex nya rådgivare börjar jobba.

Tillväxtverket -SW, Marie LinnérFör att svensk besöksnäring ska utvecklas hållbart och bli mer internationellt konkurrenskraftig har Tillväxtverket valt att stötta arbetet kring etablering och utveckling av Swedish Welcome, ett system för rådgivning och certifiering med kvalitet och hållbar utveckling i fokus.

Hemliga besök leder till objektiva råd
I insatsen ingår två rådgivningsbesök. Ett hemligt och ett bokat. Detta följs upp av en rapport med förslag på förändringar. Besöken görs av professionella rådgivare som bedömer verksamheten på över 100 områden. De tittar på helheten – allt från vattenförbrukning i köket till närproducerad mat vid frukosten och bemötandet vid gästens ankomst.

Just nu genomgår sex rådgivare en intensiv utbildning för att kunna hjälpa svenska turistverksamheter att skapa bättre gästupplevelser. Objektiv kvalitetsbedömning, säkerhet, tillgänglighet, energilösningar, vattenförbrukning, menyplanering och gästbemötande är några områden som utbildningen tar upp. I kombination med rådgivarnas tidigare erfarenheter skapas en bas för att stötta verksamheterna att bli så bra som de vill bli.

Under 2014 planerar Swedish Welcome att ta emot ett tiotal nya destinationer och ett 300-tal nya verksamheter. Målet är att nå hela Sverige och 4000 verksamheter år 2020.

Källa: tillvaxtverket.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s