Affärsutvecklingscheckar för utveckling av internationella affärer

Vill du stärka ditt företags konkurrenskraft på en internationell marknad? Då kan du ansöka om Tillväxtverkets affärsutvecklingscheck för internationalisering. Stödet vänder sig till de företag som vill ta steget ut på en internationell marknad eller som redan i dag verkar där och vill utveckla den delen av sin verksamhet.

Internationella affärerStödet gör det möjligt för ditt företag att köpa extern kompetens, och därmed snabbare göra förberedande insatser för att nå nya marknader. Syftet med programmet är att bidra till en hållbar tillväxt i små företag genom att förkorta tiden till kommersialisering och internationalisering.

Exempel på tjänster:
* konsulttjänster
* projektanställningar
* marknadsundersökningar
* partnersökningar
* juridiska tjänster

Insatsen ska innebära en nivåhöjning för företaget, d v s utvecklingsarbete utöver förväntad utveckling i företaget. Stödet kan däremot inte användas till generell affärsutveckling, materialinköp eller investeringar som har ett bestående värde. Inte heller till patentansökningar, delegationsresor i grupp eller marknadsföring.

Utifrån Turismfunktionens internationella arbete ser vi att stödet kan användas till…
* externa resurser för utveckling av nya produkter för internationella kunder. Detta sker med fördel som en förberedande del inför deltagande i workshops.
* deltagande i workshops där ni genomför förbokade möten med internationella researrangörer och återförsäljare.
* deltagande i internationella fackmässor eller resor för att skapa nya affärsrelationer.

Det spelar ingen roll vilken marknad som är av intresse. Företaget måste ha mellan 2 och 49 anställda och minst 1 miljon kronor i omsättning. Det är möjligt att söka ett belopp från 50 000 till 250 000 kronor. Ersättning ges för halva utvecklingskostnaden, resterande del står företaget självt för. Insatserna ska vara avslutade i oktober 2015. Se särskilda villkor.

Ansökningsprocessen
Tillväxtverket arbetar med regionala beslutsgrupper, så kallade regionala partners eller partnerskap. De hjälper företag med ansökningsförfarandet, svarar på frågor och prioriterar mellan inkomna ansökningar. Efter att partnerskapet prioriterat ansökningarna skickar de det vidare till Tillväxtverket för beslut.

Bedömning och beslut tas löpande under året. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Det är fler företag som söker än som kan få stöd och ansökningarna bedöms i konkurrens med varandra.

För mer information och stöd kring ansökan samt ansökningshandlingar
Björn Lundblad, Innovationsrådgivare, Almi Företagspartner Mälardalen AB
Tel: 019-17 48 08
E-post: bjorn.lundblad@almi.se

För mer information om hur stödet kan användas för att utveckla era internationella affärer
Åsa Stanaway, Internationell säljchef

Mer information om Affärsutvecklingscheckar för internationalisering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s