Utomhusmatlagning och affärsutveckling

Utomhusmåltider – ny produkt för natur- och landsbygdsturismen. Nu är det dags för sista steget i vår utbildning om utomhusmåltider, nämligen en dag om affärsutveckling.

Utomhusmatlagning med kockAffärsutveckling – kund och marknad
Hållbar turism är en självklarhet i dagens utvecklingsarbete. Men ofta glömmer vi den ekonomiska hållbarheten. Det är en utmaning att besöksnäringen är en bransch med låg lönsamhet. Utan lönsamma företag får vi inte heller en hållbar turism. Både de små säsongsföretagen och de större företag som är verksamma året runt behöver en sund ekonomi.

Vi hälsar dig välkommen till en intensiv dag om affärsutveckling med kund och marknad i fokus.
* Vi ger dig redskapen att utveckla ditt företag.
* Vi sätter fokus på hur din affärsidé kan utvecklas till en lönsammare produkt, oberoende av om du är ett litet säsongsföretag eller ett större företag med verksamhet året runt.
* Vi visar hur naturen och landsbygden kan samverka med storstadens turism.
* Vi lär dig handfast hur du kalkylerar och sätter pris.
* Vi visar hur du säljer dina produkter, själv eller tillsammans med andra.

Vi vänder oss främst de företag som arbetar på landsbygden och har ett visst fokus på de snabbt växande utomhusmåltiderna.

Dina inspiratörer är
Dennis Bederoff, en av svensk turisms förgrundsgestalter. En av de ansvariga på Tillväxtverket för turismen.

Tomas Bergenfeldt, en av ekoturismens främsta profiler, som i över trettio år ordnat resor till Sveriges natur och världens mest exotiska vildmarker. Grundare av Äventyrsresor, Stockholm Adventures samt Ekoäventyr. En av initiativtagarna till Ekoturismföreningen.

Johan Delfalk har sedan 1988 varit aktiv inom besöksnäringen som specialist på att utveckla destinationer och företag med lönsamma och hållbara upplevelser. Han driver fyra bolag inom besöksnäringen med aktiviteter i Sverige och internationellt. http://www.adventura.se.

Urban Laurin, fil.dr., expert på mat, måltid, turism, landsbygdsutveckling, integration, öppen innovation och crowdsourcing. Trendspanare. Uppfann begreppet måltidsturism. http://www.urban-laurin.com.

Caj Nyman, verksamhetsledare för Turismakademin i Uppsala, tidigare turistchef för Öland.

Datum: 13 maj
Tid: 10:30-17:30
Plats: Uppsala slott
Pris: Se inbjudan.

Läs mer och anmäl dig senast den 5 majwww.progrezzum.se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s